För dig som är utsatt

Unizon hjälper dig att komma i kontakt med en jour. Här finns också svar på vanliga frågor.

I vår mejljour kan du läsa andras frågor och svar.

Hitta en jour

Det finns omkring 200 kvinno- och tjejjourer i Sverige. Här finns alla samlade. Du kan enkelt hitta den jour som ligger nära dig.

I akuta situationer, ring Polisen på telefonnummer 112. Kvinnofridslinjen ger stöd dygnet runt på 020-50 50 50.

Aktuellt

Unizon välkomnar regeringens fokus på förebyggande arbete mot mäns och killars våld

|
Nyheter

Bra att regeringen lägger fokus på förebyggande insatser mot mäns och killars våld och att en jämställdhetsmyndighet inrättas, skriver Unizon i uttalande efter att jämställdhetsminister Åsa Regnér presenterat delar av ny nationell strategi mot mäns våld mot kvinnor och att en jämställdhetsmyndighet kommer att inrättas. 

4 av 5 Unizonjourer söker nya volontärer

|
Nyheter

Lyhörda, ansvarstagande feminister med engagemang och empati sökes till Unizons kvinnojourer, tjejjourer och ungdomsjourer. Till hösten söker 4 av 5 Unizonjourer nya volontärer som vill vara med och göra det livsviktiga jobbet att stötta och skydda kvinnor, tjejer, barn, transpersoner och män som utsatts för mäns våld.

Stor efterfrågan på nya engagerade volontärer till Unizons jourer

|
Pressmeddelanden

Sommaren har varit fylld av rapporteringar om killars sexuella övergrepp på tjejer på festivaler. Kvinnor och tjejer fortsätter behöva stöd även efter att sommaren är över. Just nu sker rekrytering och utbildning av volontärer till Unizons kvinno-, tjej- och ungdomsjourer i hela landet.