En vecka fri från våld är igång

|
Pressmeddelanden
Så har porrindustrin kapat vår sexualitet, Cause of death: woman, konferensen Våldsprevention 2018 och spridningskonferens för jämställdhetsintegrering – denna vecka, den 3:e till 9:e december, anordnas En vecka fri från våld med våldsförebyggande event runt om i landet.  

Mäns våld mot kvinnor är ett av våra största samhälls- och folkhälsoproblem som kostar det svenska samhället minst 43 miljarder kronor varje år. Men våldet går att förebygga.

Från Gällivare till Ystad och runt om i hela landet går nu under vecka 49 en våldsförebyggande våg när kvinnojourer, tjejjourer och ungdomsjourer, länsstyrelser, kommuner och myndigheter anordnar seminarium, nätverksträffar, föreläsningar, filmvisningar och workshops med fokus på våldsförebyggande arbete med genusperspektiv. Syftet är att uppmärksamma och höja kunskapen om våldsförebyggande arbete med genusperspektiv för att tillsammans förebygga mäns och killars fysiska, psykiska och sexuella våld mot kvinnor och tjejer, och mäns och killars våld mot andra killar och män.

Unizons jourer arrangerar bland annat event om porrens skadeverkningar, utställningar om mäns våld mot kvinnor världen över samt informerar om sitt dagliga livräddande och våldsförebyggande arbete. Här finns alla Unizons och Unizonjourers event: http://unizon.se/kalendarium/en-vecka-fri-fran-vald-2018

Fler event samlade här: https://www.facebook.com/events/473149179843360/

För frågor, research och lokala presskontakter kontakta:
Nina Ljungberg, pressekreterare Unizon, nina.ljungberg@unizon.se, 073 924 34 92

OM EN VECKA FRI FRÅN VÅLD
En vecka fri från våld är ett initiativ av organisationerna Unizon och MÄN. Initiativet stöds av Sveriges Kommuner och Landsting, Jämställdhetsmyndigheten, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor och Länsstyrelserna och arrangeras i år för tredje året i rad.
Under veckan uppmärksammar vi vikten av våldsförebyggande arbete med genusperspektiv, tillsammans för att förebygga mäns och killars våld. Detta gör vi på seminarium, nätverksträffar, föreläsningar, filmvisningar och workshops runt om i landet.
2018 infaller En vecka fri från våld vecka 49, den 3:e-9:e december. Se alla event här: https://www.facebook.com/events/473149179843360/ #enveckafrifrånvåld

Om Unizon
Unizon samlar över 130 kvinnojourer, tjejjourer, ungdomsjourer och jourer mot sexuella övergrepp. Den gemensamma visionen är ett jämställt samhälle fritt från våld. Jourerna stöttar, skyddar, förebygger och påverkar, utifrån en kunskap om våld, genus och makt. Besök oss på www.unizon.se