Solna torg fyllt med ljus, ett för varje kvinna som dödats under 2000-talet av en man hon haft en relation med.

Manifestera mot mäns våld mot kvinnor tillsammans med jourrörelsen den 25:e november

|
Nyheter
Den 25:e november är FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor. Jourrörelsen har arbetat mot mäns våld mot kvinnor och barn och för jämställdhet i över 40 år, och vi fortsätter vårt livräddande arbete varje dag oavsett politiskt styre. Runt om i landet anordnar Unizons kvinnojourer, tjejjourer och ungdomsjourer ljusmanifestationer, event och samtal. Visa ditt stöd för att mäns våld mot kvinnor ska upphöra, delta på manifestationer och aktiviteter.  

BLEKINGE LÄN

Kvinnojouren Karlskrona
Varmt välkomna att njuta av musik, värme, gemenskap och samtidigt uppmärksamma den 25:e november - Internationella dagen mot våld mot kvinnor. Tillsammans uppmärksammar vi det arbete som görs för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor. Ett kostnadsfritt evenemang av Kvinnojouren Karlskrona och Zonta Karlskrona/Ronneby ❤️❤️❤️
Präst Ann-Louise Trulsson berättar om hur Svenska kyrkan och Kvinnojouren Karlskrona samverkar för att hjälpa våldsutsatta kvinnor och barn. Tal av Totte Ekdahl, jämställdhetsutvecklare i Försvarsmakten. Skönsång av delar av Sandgrenska Manskören
Solosång av Blanka Nizic, Kajsa Andersson och Sofia Lindström
Var:  Trefaldighetskyrkan (Tyska kyrkan) När: 25 november klockan 14.00 – 15.00
Läs mer: https://www.facebook.com/events/253097172049364/

Kvinnojouren Karlshamn
Söndagen 25 november är det den internationella dagen mot våld mot kvinnor. Det kommer i Karlshamns kommun att uppmärksamma genom ett samarbete mellan Relationsvåldsteamet och Kvinnojouren i Karlshamn. 
På söndag 25 november kl 16-18 kommer Kvinnojouren att stå vid fontänen Böljelek på torget i Karlshamn, informera och låta allmänheten tända marschaller. Marschallerna syftar till att uppmärksamma våld i nära relation. Man tänder helt enkelt ett ljus för de som är varit och är utsatta.
Varmt välkommen att komma och delta!

GÄVLEBORGS LÄN

Kvinnojouren Viljan, Ljusdal
Me too- så går vi vidare
25:e november klockan 14.00
Plats: Ljusdalssalen, Kommunhuset i Ljusdal
Kvinnojouren Viljan och Ljusdals kommun har bjudit in Lina Thomsgård som ger konkreta verktyg för att säkra jämställdhet och skapa samhällsförbättring.
Fri entré, fikaförsäljning på plats.
Läs mer på Ljusdals kommuns hemsida.

NORRBOTTENS LÄN

Kvinnojouren Nike, Gällivare
Har informationsbord på Norrskensgallerian klockan 10-16 under hela vecka 49, där finns vi och informerar om vår verksamhet.

Kvinno- och tjejjouren Pärlan, Älvsbyn
Anordnar en hel vecka med fokus: Shine the light on women abuse. Älvsbyns olika företag, Storforsen och hela Älvsbyn färgas lila för att uppmärksamma kvinnor som överlevt, är saknade eller mördade. Veckan avslutas den 24: november med marschaller och hamburgerförsäljning tillsammans med Älvsby motorsällskap klockan  13.00-15.00. Då pratar vi om 25 nov
Hela veckan finns jouren på plats i lokal på Storgatan, 24:e november finns vi på lilla torget på Storgatan. Vi bär lila hela veckan.
Läs mer om Shine the light på vår facebooksida Kvinno- och tjejjouren Pärlan där vi har info om föreläsningarna också: https://www.facebook.com/Kvinno-Tjejjouren-P%C3%A4rlan-168016393310289/


SKÅNE

Freezonen Brottsoffer- och Kvinno/Tjejjouren i sydöstra Skåne
Arranegerar eventet: WOMEN
Tid: 14.00-15.30, 25:e november
Plats: Ystads konstmuseum
Freezonen uppmärksammar FN:s internationella dag mot våld mot kvinnor genom att bjuda in till estradsamtal med Ewa-Gun Westford, kommunikatör för Polisen i Skåne och Marie-Louise Wentzel, ordförande för Freezonen samt Ystad-Österlens FN-förening, för att diskutera dessa viktiga frågor och ge plats för WOMEN.
Fri entré, kontakt info@freezonen.se
Läs mer: www.freezonen.se

Kvinnojouren Söderslätt
Vi välkomnar på öppet hus, där vi berättar om kvinnojouren och fikar.
Tid: 12.00-16-00, 25:e november.
Plats: lokalen på Kontinentgatan 4 Trelleborg


STOCKHOLMS LÄN

Järfälla kvinnojour
I år uppmärksammar Järfälla kvinnojour och IKKR Kvinnojouren Nina den 25:e november gemensamt med en ljusmanifestationen: Ja till ett samhälle fritt från våld!
Vi tänder ett ljus för var och en av de kvinnor som dödats de senaste två åren.  Vi informerar om mäns våld och berättar om våra jourer. Vi bjuder på alkoholfri glögg, pepparkakor och musik.
Välkommen till Jakobsbergs centrum, Riddarplatsen
Söndag 25:e november klockan 15-17

Kraftbyrån, Huddinge
Bjuder in till föreläsningen: Ett Jämställt Huddinge Fritt från porr
Pornografin har blivit en naturlig del av ungas vardag och kan leda till faktiska konsekvenser i form av kränkningar och fysiskt våld. Pojkar är i genomsnitt 12 år när de börjar konsumera porr och ungdomar vittnar om ett klimat i skolkorridorerna som får dem att hellre stanna hemma än att gå till skolan. Måndagen den 26 november är du som arbetar med unga i Huddinge kommun välkommen till Kraftbyråns filmvisning av filmen Pornland med efterföljande samtal om hur vi kan föra kritiska samtal om porr med barn och unga i Huddinge. 
Kraftbyrån är en nystartad ungdomsjour i Huddinge kommun. Vi erbjuder stödverksamhet för unga mellan 12-25 år samt bedriver våldspreventivt och utåtriktat arbete i kommunen. Du kan läsa mer om oss och vårt arbete på vår hemsida: http://kraftbyran.nu
Varmt välkommen till kväll med oss, kollegor och viktiga samtal.
Datum: 26 november
Tid: 18:30-20:00 (Mingel med tilltugg från 18:00)
Var: Huddingegymnasiet
Läs mer: https://www.facebook.com/events/346076699485283/

Kvinnojouren Anna, Kungsängen
Kvinnojouren Anna fyller 15 år och bjuder in till fest!
Vi bjuder på Afternoon Tea och samtal med fokus på jourens historia och framtid.
Tid: 15.00, 25:e november
Plats: Torget 4 i Kungsängen
För mer info: https://www.facebook.com/2016kvinnojourenanna

Kvinnojouren Huddinge
Jouren uppmärksammar Internationella dagen mot våld mot kvinnor
Tid: 10-12, 25:e november
Plats: Huddinge Centrum
Vi kommer att finnas i Huddinge Centrum och dela ut information om vår verksamhet för att uppmärksamma internationella dagen mot våld mot kvinnor
För mer info: https://www.facebook.com/events/2244404555885137/

Kvinnojouren Sigtuna
Anordnar Ljusmanifestation
Tid: 15:00, den 25:e november
Plats: Valsta centrum i Märsta
Den 25:e november kröns årets Lucia och en ljusmanifestation för att uppmärksamma FN’s avskaffande av mäns våld mot kvinnor genomförs av Kvinnojouren i Sigtuna tillsammans med andra lokala aktörer. Varmt välkommen!

Stjärnjouren och Kvinnojouren i Sundbyberg
Anordnar Ljusmanifestation 
Tid: 15-17, 25:e november
Plats: Sundbybergstorg, vid Signalfabriken i Sundbybergs C. 
Varje dag begås 100 våldtäkter i Sverige. Var femte vuxen kvinna har någon gång blivit utsatt för grovt sexuellt våld. 17 kvinnor dödas varje år av en man som de har eller har haft en relation med. Var tionde barn bevittnar pappas våld mot mamma. I Sundbybergs kommun anmäldes under förra året 15 fall av grov kvinnofridskränkning och 122 fall av misshandel i nära relation mot tjejer och kvinnor över 15 år. Mörkertalet är tyvärr stort. Statistiken talar för sig själv. Låt oss samlas för att hedra offren för mäns våld mot kvinnor och för att prata med varandra om hur vi ska nå en ljusare framtid. 
Ingen föranmälan krävs, det är bara att dyka upp. Vi bjuder på kaffe!
Mer info: https://www.facebook.com/events/755769931449976/
För frågor kontakta erika.willis@stjarnjouren.nu

Tensta kvinno- och tjejjour
Internationella dagen mot våld mot kvinnor instiftades av FN:s generalförsamling år 1999 som en påminnelse om deklarationen om avskaffande av våld mot kvinnor. En dag vi ger särskilt uppmärksamhet åt ett av mänsklighetens största problem. Våld mot kvinnor och flickor är en förbrytelse av de mänskliga rättigheter och är ett utbrett problem som sker dagligen i samhället. Stockholms FN-förening tillsammans med Tensta Kvinno-tjejjour vill välkomna er till ett betydelsefullt seminarium.
Lördagen den 24 november, kl 13.00-15.00 i Tensta Konsthall.
Fritt inträde & fika serveras. Anmälan sker på info@fnstockholm.se
Läs mer här: https://www.facebook.com/events/1945599775523216/

Kvinno- och tjejjouren Pax, Nynäshamn
Den 25 november är det internationella dagen mot våld mot kvinnor vilket vi på kvinno- och tjejjouren PAX vill uppmärksamma. För att uppmärksamma detta kommer vi arrangera ett ballongtåg där vi gemensamt går genom Nynäshamn. Efter ballongtåget finns det möjlighet för barnen att få en ansiktsmålning. Det kommer även finnas fika. 
12.50- Samling vid Stadshusgränd 1 
13.00 – Avmarsch 
14.00 -14-30 – Ansiktsmålning för barn och fika. 
Mer info: https://www.facebook.com/events/188839035331597/
Välkomna!

SÖDERMANLANDS LÄN

Kvinnojouren Moa och Tjejjouren Meja, Eskilstuna
Den 25 november är Internationella dagen mot våld mot kvinnor, instiftad av FN 1999. Välkommen till en fullspäckad dag där vi går från lägesanalys till upplevelser och förändringsarbete. Talare: Nina Rung, kriminolog och barnrättsexpert,  Åsa Alandh, Alla kvinnors hus, Yousef Lebbad, Make Equal, Sofia Liedberg, Tjejjouren Meja och Lena Bivner, författare.
När & var: 26/11, ABF-huset i Eskilstuna.
Evenemanget är kostnadsfritt och öppet för alla, däremot krävs anmälan om du vill ha en enklare lunch som serveras mellan 11:30-12:15.
Arrangörer: ABF Sörmland, Diskrimineringsbyrån Humanitas, Eskilstuna kommun, Eskilstuna Zontaklubb, Kvinnojouren Moa & Tjejjouren Meja.
Läs mer i bifogad annons.

Kvinno- och tjejjouren Miranda, Katrineholm
Anordnar Ljusmanifestation med fotoutställning "Cause of death:Woman"
Söndagen den 25 november uppmärksammar Kvinno- och Tjejjouren Miranda FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor. Detta gör vi genom att bjuda in allmänheten till en ljusmanifestation för att uppmärksamma och hedra alla de kvinnor som fallit offer för våld och dödligt våld i världen. Vi kommer att erbjuda både ljus och facklor till den som önskar delta, men du är självklart välkommen att ta med en egen ljuslykta om du så vill. Under kvällen kommer vi även visa delar av utställningen "Cause of death: Woman". Fika och armband kommer att finnas för försäljning, där all vinst går direkt till föreningens barn- och ungdomsverksamhet.
Tid: 18:00
Plats: Torget, Katrineholm
Mer info: https://www.facebook.com/events/280020492635666/?active_tab=about

UPPSALA LÄN

Kvinnojouren Enköping
Ljusmanifestation för att uppmärksamma FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor
Vi uppmärksammar Internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor genom en ljusmanifestation för de kvinnor i Sverige som mördats av sina män under året. Vi kommer att vara vid Enköpings tågstation klockan 16-17 fredag 23/11. Kom gärna förbi och delta och prata med oss!
Tid: fredag 23/11 kl.16.00-17.00
Plats: Enköpings tågstation

VÄRMLANDS LÄN

Kvinnojouren Filipstad/Storfors
Barn som upplever våld
Vi på Kvinnojouren kommer att ha frukostseminarium 23/11 på Kulturhuset i Storfors, klockan 8-10. Det är Länsstyrelsen, Storfors Kommun och Kvinnojouren Filipstad/Storfors som samverkar kring Barn som upplever våld. Vi har bjudit in Görel Hjelm, barnpedagog, med lång erfarenhet av arbete med barn och vuxna utsatta för våld.

VÄSTERBOTTENS LÄN

Guldstadens kvinnojour
Ljusmanifestation
Den 25 november är det FN:s internationella dag för avskaffande av våld mot kvinnor. Kom och tänd ett ljus med oss för att hedra alla de kvinnor som har dödats genom åren. Tillsammans kan vi se till att de aldrig glöms och visa att vi tillsammans står enade mot det våld som vi aldrig får blunda för! Vi kommer att dela ut ljus så långt lagret räcker, om man vill kan man ta med ett eget.
Tid: 19.00
Plats: Möjligheternas torg i Skellefteå
Mer info: Besök oss på Facebook- Guldstadens kvinnojour eller på instagram med samma namn.  
 

ÖREBRO LÄN

Kvinnohuset Örebro
Deltar på Ljusmanifestation och facekltåg mot mäns våld mot kvinnor den 25:e november
Fackeltåg från Järntorget klockan 16.00
Ljusmanifestation på Stortorget 16.15-17.30
Arrangemang av Örebros unga feminister, alla är välkomna att delta! 

Bifogade filer: