Media hälsas välkomna till: Höstens viktigaste föräldramöte

|
Pressmeddelanden
Ikväll: Höstens viktigaste föräldramöte, så rustar vi barn och unga mot sexuellt våld online! Media hälsas välkomna efter anmälan.

Ikväll samlas över 150 föräldrar på ABF-huset i Stockholm för att lära sig mer om porrens skadeverkningar och hur vi kan rusta barn mot sexuellt våld online. Internationella experterna Gail Dines, professor emerita Wheelock College, Boston, USA och Liz Walker, sexolog, berättar om hur dagens porr ser ut, dess skadeverkningar och visar världens första föräldraprogram för att prata med barn och unga om porr. Media hälsas välkomna efter anmälan.  

– Föräldrar är oroliga och vet inte vad de ska göra.  Vi vill med föreläsningen erbjuda verktyg för föräldrar att prata med sina barn och att agera. Men i slutändan är det en fråga för hela samhället, vill vi leva i en porrkultur där mäns våld mot kvinnor normaliseras eller vill vi arbeta för jämställdhet, och en sexualitet som bygger på respekt, lust och ömsesidighet? Väljer vi att arbeta för jämställdhet måste vi agera mot porren, säger Zandra Kanakaris, förbundsordförande Unizon.

Efter följer panel med de svenska experterna: 

Maria Dufva, kriminolog och författare Värsta bästa nätet 
Olof Risberg, psykolog Pojkmottagningen
Ulrica Stigberg, präst och författare till boken Visuell drog: om barn, unga och nätporr

Samtalet leds av Olga Persson, generalsekreterare Unizon.

Media hälsas välkomna efter anmälan, kontakta:
Pressekreterare Nina Ljungberg
nina.ljungberg@unizon.se 
0739243492 

För intervjuer och kommentarer kontakta:
Förbundsordförande Zandra Kanakaris
zandra.kanakaris@unizon.se
070 143 42 47

Generalsekreterare Olga Persson
olga.persson@unizon.se
08 642 64 01, 070 461 18 88
 

Om Unizon
Unizon samlar över 130 kvinnojourer, tjejjourer, ungdomsjourer och jourer mot sexuella övergrepp. Den gemensamma visionen är ett jämställt samhälle fritt från våld. Jourerna stöttar, skyddar, förebygger och påverkar, utifrån en kunskap om våld, genus och makt. Besök oss på www.unizon.se

Föräldramötet är en del av En vecka fri från porr
Under vecka 40 arrangerar Unizon riksdagsseminarium, föreläsningar, kunskapshöjande event och höstens viktigaste föräldramöte för att stoppa porrens skadeverkningar på barn och unga. Läs mer på www.unizon.se/enveckafrifranporr och #enveckafrifrånporr