Aktuellt

Följ Unizons nyheter, uttalanden och debattinlägg.
 

Tro henne, stärk henne, förmedla säkerhet, trygghet och stabilitet och utgå inte från att du vet saker om henne som hon inte själv berättat = några ord som Unizons jourer använder för att beskriva kärnan i bemötande av stödsökande.

Engagera dig för ett jämställt samhälle fritt från våld

|
Nyheter

På kvinnojourer, tjejjourer och ungdomsjourer arbetar anställda tillsammans med ideellt engagerade jurister, kommunikatörer, administratörer, styrelsemedlemmar, volontärsamordnare, organisationsutvecklare, boendestödjare, föreläsare, ekonomer och andra som vill stötta och skydda våldsutsatta kvinnor och barn, förebygga mäns och killars våld och påverka för ett jämställt samhälle fritt från våld. Just nu välkomnar flera jourer nya volontärer. 

Unizon fortsätter att växa

|
Nyheter

Jourrörelsen står stark och fler väljer att ansöka om medlemskap i Unizon. 2017 antogs åtta nya medlemsjourer i Unizon. Tillsammans är vi en ännu starkare röst i arbetet för ett jämställt samhälle fritt från våld!

Olga Persson, generalsekreterare Unizon, tillsammans med Anna-Klara Bratt, chefredaktör för Feministiskt perspektiv. I bakgrunden ser vi skärm med texten Stora feministpriset 2017 i rosa.

Hederspris till kvinno- och tjejjourerna

|
Nyheter

- Det här priset går till alla de modiga kvinnorna och tjejerna som kontaktar oss över 90 000 gånger om året och som har modet att lämna en man som utsätter dem för våld och att uttala och berätta vad de utsätts för, sade Unizons generalsekreterare Olga Persson. 

På bilden ser vi en julkula och texten Vi önskar er en jämställd jul fri från våld

Tack för i år!

|
Nyheter

År 2017 lider mot sitt slut och Unizon vill tacka alla fantastiska volontärer, medarbetare på kvinnojourer, tjejjourer, ungdomsjourer och andra stödverksamheter, styrelser och samarbetspartners. Kansliet kommer att vara stängt 22 december till 8 januari men vi finns tillgängliga på sociala medier.
 

Isabella Lövin (MP), Stefan Löfven (S) och Morgan Johansson (S) presenterar den nya samtyckeslagstiftningen.

Justitieministern: sexuella handlingar utan samtycke är våld

|
Nyheter

Unizon välkomnar samtyckeslagstiftningen och att regeringen så tydligt lägger ansvaret där det hör hemma - hos förövaren - som nu blir ansvarig att bevisa samtycke och att allt annat än samtycke är våld. Alla sexualiserade handlingar utan frivillighet som män och killar utsätter kvinnor och tjejer för är våld. Efter att ha lyssnat på kvinno- och tjejjoursrörelsen blir begreppet våldtäkt kvar.

Tända ljus på rad

Unizonjourer stöttar och skyddar under helgerna

|
Nyheter

Unizons kvinnojourer och tjejjourer är en fristad från mäns våld alla dagar under året och stöttar och skyddar även över jul och nyår. Se jourernas öppettider här. 

Unizonjourers event En vecka fri från våld

|
Nyheter

Unizons jourer arbetar varje dag med att förebygga mäns och killars våld. Vecka 49 uppmärksammar Unizon och jourerna En vecka fri från våld på event runt om i landet. Här listar vi alla event. Välkommen!

Höstbild

Engagera dig mot mäns våld tillsammans med Unizons jourer

|
Nyheter

Unizons kvinnojourer, tjejjourer och ungdomsjourer är landets största folkrörelse mot mäns våld. Nu kan du vara med och göra skillnad - 7 av 10 Unizonjourer söker nya volontärer. Här hittar du kontaktuppgifter till jouren närmast dig.

Olga Persson, Clara Berglund, Johan Gustafsson, Lin Valenti och Jacob Bolin

Porrfritt – så kan företag agera mot sexuell exploatering på nätet

|
Nyheter

Allt fler slår larm om hur pornografi påverkar relationer, psykisk hälsa, sexuellt våld och övergrepp. Hur kan telekomsektorn bidra till ökad jämställdhet på nätet? På seminarium i Almedalen samlade Unizon och Sveriges kvinnolobby företag som leder vägen och diskuterade gemensamma lösningar.