Aktuellt

Följ Unizons nyheter, uttalanden och debattinlägg.
 

Unizonjourers event En vecka fri från våld

|
Nyheter

Unizons jourer arbetar varje dag med att förebygga mäns och killars våld. Vecka 49 uppmärksammar Unizon och jourerna En vecka fri från våld på event runt om i landet. Här listar vi alla event. Välkommen!

Höstbild

Engagera dig mot mäns våld tillsammans med Unizons jourer

|
Nyheter

Unizons kvinnojourer, tjejjourer och ungdomsjourer är landets största folkrörelse mot mäns våld. Nu kan du vara med och göra skillnad - 7 av 10 Unizonjourer söker nya volontärer. Här hittar du kontaktuppgifter till jouren närmast dig.

Olga Persson, Clara Berglund, Johan Gustafsson, Lin Valenti och Jacob Bolin

Porrfritt – så kan företag agera mot sexuell exploatering på nätet

|
Nyheter

Allt fler slår larm om hur pornografi påverkar relationer, psykisk hälsa, sexuellt våld och övergrepp. Hur kan telekomsektorn bidra till ökad jämställdhet på nätet? På seminarium i Almedalen samlade Unizon och Sveriges kvinnolobby företag som leder vägen och diskuterade gemensamma lösningar.

Unizons Kvinnofridsbarometer 2017

Kvinnofridsbarometern 2017

|
Nyheter

Kvinnofridsbarometern 2017, en undersökning av kommunernas arbete mot mäns våld mot kvinnor.

Unizonjourernas sommartider 2017

|
Nyheter

Unizons kvinnojourer, tjejjourer och ungdomsjourer runt om i landet håller öppet som vanligt under sommaren, och fortsätter sitt dagliga livräddande arbete med att stötta och skydda kvinnor och barn som utsatts för mäns våld. Tjejjourerna och ungdomsjourerna har chatt under hela sommarlovet. Hitta jour närmast dig i listan. 

Votering på Unizons årsmöte, ombud från jourer runt om i landet röstar med orange röstkort.

Unizons årsmöte 2017

|
Nyheter

Kvinnojourerna, tjejjourerna och ungdomsjourerna är landets största folkrörelse för ett jämställt samhälle fritt från våld och för kvinnors och tjejers sexuella och reproduktiva hälsa och rättigheter (SRHR). Den 22-23 april höll Unizon årsmöte i Malmö.

UNIZONS GRUNDKURS INSTÄLLD

|
Nyheter

Med anledning av terrorattentaten i Stockholm ställer vi in helgens grundkurs. Vi uppmanar alla som ännu inte åkt till Stockholm att stanna hemma.