Aktuellt

Följ Unizons nyheter, uttalanden och debattinlägg.
 

Votering på Unizons årsmöte, ombud från jourer runt om i landet röstar med orange röstkort.

Unizons årsmöte 2017

|
Nyheter

Kvinnojourerna, tjejjourerna och ungdomsjourerna är landets största folkrörelse för ett jämställt samhälle fritt från våld och för kvinnors och tjejers sexuella och reproduktiva hälsa och rättigheter (SRHR). Den 22-23 april höll Unizon årsmöte i Malmö.

UNIZONS GRUNDKURS INSTÄLLD

|
Nyheter

Med anledning av terrorattentaten i Stockholm ställer vi in helgens grundkurs. Vi uppmanar alla som ännu inte åkt till Stockholm att stanna hemma.

Texten Prostitution - not a choice, not a job! på turkos bakgrund

Unizon på CSW

|
Nyheter

Prostitution is not work. It is not sex and it is definitely not “sex work”. It is violence against women, an obstacle to gender equality and a crime against women’s human rights. At CSW61, the UN Commission on the Status of Women Unizon arranges an event on prostitution together with organizations from the Swedish NGO-CSW network. 

Massvis av människor i 8:e mars-tåg 2015. På bilden går de längs Hornsgatan precis vid Slussen och håller i banderoller med Unizons vision: ett jämställt samhälle fritt från våld

Unizons jourer uppmärksammar internationella kvinnodagen

|
Nyheter

Föreläsningar, ljusmanifestationer, tatueringar och zumba - Unizons över 130 kvinnojourer, tjejjourer och ungdomsjourer uppmärksammar internationella kvinnodagen den 8:e mars. Unizons jourer berättar om sina verksamheter och det dagliga arbetet med att stötta och skydda kvinnor och barn som utsatts för mäns våld, ordnar ljusmanifestationer och öppet hus. Hitta event nära dig i listan. 

Tess Malmberg, Marcus Svensson, Veronica Palm och Olga Svensson

Så motverkar vi porrens skadeverkningar - Unizon på Forum Jämställdhet

|
Nyheter

Våga diskutera porren och porrindustrin som det samhällsproblem den är. Ta samtalen i skolan om porren och koppla till skolans styrdokument, det är möjligt att ha porrfria skolmiljöer. Våga vara den som tar fajten och använd forskningen som stöd, den visar entydigt på kopplingen mellan mäns våld och porr - slutsatserna på Unizons seminarium om porr på Forum Jämställdhet.

Shahab Ahmandian Fatta man, Katarina Björkgren Länsstyrelsen Västra Götaland, Pernilla Baralt statssekreterarere till jämställdhetsminister Åsa Regnér och Olga Persson generalsekreterare Unizon.

Internationellt feministiskt arbete mot mäns våld

|
Nyheter

”Prostitution är våld, om vi inte avskaffar prostitution som är vår tids slaveri så kommer vi ingenstans om vi vill eliminera mäns våld mot kvinnor”, sade Heracles Moskoff, Greklands nationella rapportör om trafficking när Unizon idag deltog på Svenska ambassaden i Atens seminarium om mäns våld mot kvinnor. Grekland är nu på god väg att införa den svenska modellen mot sexköp.

Sudeshna från Föreningen Tillsammans tillsammans med Julia och Cecilia från Föreningen Storasyster

Medlemsutbildning om porr och prostitution

|
Nyheter

Susanne Jansson, utvecklingsledare för våld i nära relationer på Länsstyrelsen Kronoberg, inledde dagen och berättade om hur de jobbar med prostitu