25:e november

Datum: 25 november 2019

25 november - Internationella dagen för avskaffandet av mäns våld mot kvinnor

Unizon och Unizons medlemsorganisationer uppmärksammar FN:s Internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor. Mer information om event, ljusmanifestationer med mer kommer löpande.

 

 

 

 

LJUSMANIFESTATION. Kvinnojouren i Sundbyberg och Stjärnjouren – Sundbybergs trans- och tjejjour uppmräksammar Internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor med en ljusmanifestation på Sundbybergs torg kl 17.30-19. Det bjuds på kaffe/te. Mer info på Facebook vila länk här.​


LJUSMANIFESTATION. Kvinnojouren Malung-Sälen ordnar en ljusmanifestation för att hedra de kvinnor som mördats i Sverige under 2018. Efter manifestationen är det samling på biblioteket, där kvinnojouren bjuder på fika. Ljusmanifestationen görs i samarbete med Malung-Sälens kommun/Biblioteket, Rädda Barnen,
Malungs församling, Lottakåren, Internationella föreningen och Vuxenskolan. Plats: Wille Thors Torg. Tid: 17.00.


LJUSMANIFESTATION. Kvinnojouren Olivia arrangerar en ljusmanifestation: "Vi tänder ljus för de 22 kvinnor som mördats av sin partner eller expartner under 2018." Plats: Kommunhusparken, Bålsta. Tid: 18.30-20. 


LJUSMANIFESTATION. Kvinnojouren Örnsköldsvik tänder ljus på torget för de 22 kvinnor som mördades 2018. Vi uppmanar att kvinnor och män krokar arm för att få ett stopp på våldet i nära relation. Vi tänder ljusen för ett jämställt samhälle fritt från våld. Samling på torget 17.30.


LJUSMANIFESTATION. Samling kl 18 på Larmtorget i Kalmar. Arrangör: Kvinnojouren Kalmar.


Ljusmanifestation mot mäns våld mot kvinnor och flickor hålls i Valsta Centrum den 25/11 kl 19. Tal av Kvinnojouren Sigtunas ordförande Marie Unander-Scharin kl 19.05. 19.15 hålls tal av representanter från Svenska kyrkan och Shiamuslimska församlingen i Valsta.


Kvinnojouren Kerstin Lidingö arrangerar ljusmanifestation i Lidingö centrum,
kl 17.30 – 18.00.


Kvinno- och Tjejjouren Jönköping bjuder in till Öppet hus på kansliet, 9-12 och 13-16, då vi firar 40+10-årsjubileum. OSA senast 15 november till info@kvinnotjejjourenjkpg.se och ange om du kommer fm eller em.


Fackeltåg för våldsfria relationer. Arrangör: Familjefrid Kronoberg.
Tid: Samling 16:45. Plats: Fackeltåget utgår från Speakers Corner i Växjö. Efterföljande konsert med Sara Varga på Palladium.


Föreläsning ”Som en Pascha” med Svante Tidholm, arrangeras av Kvinnojouren Märta. Tid: 18:30-20:30. Plats: Ljunggården (IOGT-NTO) i Ljungby. Svante Tidholm, journalist och dokumentärfilmare, föreläser och visar sin film ”Som en Pascha”, om Europas största bordell. Efterföljande diskussion med tillfälle att ställa frågor.


Heldagskonferens "Kopplingen mellan porr och våld i ungas partnerrelationer". I samband med konferensen visas utställningen "RealityCheck - Porrens sanna ansikte." Arrangör: Göteborgs stad och Länsstyrelsen Västra Götalands län. Plats: Göteborg. Anmälningslänk här