Jackson Katz, grundare av Mentors in Violence Prevention, föreläser.

Sex och samlevnad och hur vi kan prata porr med barn och unga

Datum: 13 november 2018 9:0016:00
Ort: Stockholm
Plats: Birger Jarl konferens, Birger Jarlsgatan 61 A
Arrangör: MÄN Unizon

MÄN och Unizon bjuder in dig som arbetar med ungdomar till heldagskonferens om sex och samlevnad och hur vi kan prata porr med barn och unga

Datum: tisdag 13:e november
Tid: 9.00-16.00
Plats: Birger Jarl Konferens, Birger Jarlsgatan 61 A, Stockholm
Anmälan: till info@unizon.se senast den 9:e november
Konferensen är kostnadsfri, no show-avgift 500 kronor

Dagens mainstreamporr består av grovt våld och förnedring av verkliga kvinnor och når barn och unga i mobilen, i skolkorridoren, på surfplattan och i datorer, helt utan åldersgräns. Porren är en del av ungas vardag. Många berättar om hur porren påverkar deras syn på sig själva och på andra och tjejer berättar om att deras killar fått inspiration till övergrepp från porren. Barn och unga berättar också att de inte har någon att prata om porren med.

Efter #metoo #tystiklassen och #räckupphanden görs det runt om i landet kraftansträngningar för att motverka mäns och killars sexuella övergrepp i skolan och utanför. I det arbetet är det avgörande att adressera porren ur ett kritiskt perspektiv, i det våldsförebyggande arbetet och i sexualundervisningen i skolorna.

MÄN, Unizon och Unizons jourer har flera års erfarenhet av våldsförebyggande arbete med ungdomar på skolor runt om i landet. Den 13:e november bjuder vi in dig som arbetar i skolan, eller möter ungdomar i ditt arbete, till en dag där du får konkreta och praktiska verktyg och exempel på hur du kan prata respekt, lust, samtycke, våld och porr med barn och unga utifrån en tydlig värdegrund och med ett kritiskt perspektiv på porr.
Vi hör också Jackson Katz, grundare av metoden MVP, Mentors in Violence Prevention, om porren som självklar del av våldspreventionen.

Program

Förmiddag
Registrering och frukost
MÄN och Unizon hälsar välkomna
Praktiska övningar och konkreta exempel - Juventas Ungdomsjour, Indra queer-, trans- och tjejjour och Machofabriken

Eftermiddag
Porren – en mansfråga och självklar del av våldspreventionen - Jackson Katz, Ph.D., grundare av Mentors in Violence Prevention
Undervisningsmaterial och praktiska  verktyg – Reality Check
Avslutning med MÄN och Unizon

Praktisk information

Plats: Birger Jarl konferens, Birger Jarlsgatan 61 A, Stockholm
Anmälan: info@unizon.se
Sista anmälningsdag: 9:e november
Kostnad: 0 kronor, no show-avgift 500 kronor. Vi bjuder på frukost samt för- och eftermiddagsfika. Ange eventuella allergier i anmälan. Lunch intas på egen hand.
Kontakt och mer info: info@unizon.se 08 642 64 01 www.unizon.se

Varmt välkommen!

MÄN och Unizon

Bifogade filer: