Unizon medarrangerar Internationella Brottsofferdagen

Datum: 22 februari 2019 8:3016:30
Ort: Stockholm
Plats: Norra latin, Drottninggatan 71 B

Internationella Brottsofferdagen arrangeras traditionsenligt den 22 februari varje år. 2019 arrangeras dagen för 20:e året i rad. 

Unizon håller föreläsningen Porrens roll i sexualbrott mot barn klockan 11.00 och 14.00 

Porrens roll i sexualbrott mot barn
Teen är ett av de mest sökta orden på porrsajter världen över. Polisen i Sverige vittnar om att sexköparna blir allt yngre. Den gemensamma nämnaren hos de män och killar polisen griper är att de konsumerar porr. Män som utsatt barn för våldtäkter och sexuella övergrepp berättar att de fått inspirationen från porr. Vad kan vi göra i våra olika yrkesroller för att skydda barnen? Välkommen till en föreläsning och workshop där vi går från ord till handling och ger konkreta tips på hur vi alla kan agera mot den pågående folkhälsokrisen porren. 
Medverkande: Moderator Olga Persson, generalsekreterare Unizon.
Arrangör: Unizon. 

Om dagen
Under dagen kommer du att få ta del av internationell och svensk forskning inom brottsofferområdet. Årets program bjuder bland annat på föreläsningar om brottsoffers rättigheter, våld mot kvinnor och barn samt vikten av ett gott bemötande. Vi blickar tillbaka, minns avgörande framsteg och lyfter framtida utvecklingsområden. Dessutom kan du välja mellan sju olika seminarier där du får möjlighet att fördjupa dina kunskaper. Välkommen till en inspirerande utbildningsdag!
Arrangrörer: Brottsoffermyndigheten, Bris, Brottsofferjouren Sverige, ECPAT, RFSL, RAV, Roks, Rädda Barnen, UNICEF och Unizon

Program och anmälan
https://www.brottsoffermyndigheten.se/kalender/internationella-brottsoff...