Våldsprevention 2018 - en heldagskonferens om våldsförebyggande arbete

Datum: 7 december 2018 9:0016:00
Ort: Stockholm
Plats: Norra Latin, Drottninggatan 71 B

Från vaggan till graven – så förebygger vi mäns och killars våld hela livet

En knytnäve mot gravidmagen, en uppväxt med ständig rädsla för styvpappas hot, skrik och slag mot mamma, tonår med killar som tafsar och kallar dig hora, våldtäkten i ditt första förhållande, hans kontrollerande av när du kommer hem från AW:n och vilka som egentligen var med, försummelse av dina mediciner på ålderdomshemmet – våld har ingen ålder.

MÄN och Unizon bjuder in till en heldag om vikten av våldsprevention med fokus: så förebygger vi mäns och killars våld hela livet.

Under dagen går vi igenom hur vi kan förebygga våld hela livet, uppdelat på fem olika block med start i barndom och avslut i ålderdom. Vid dagens slut är målet att du som deltagare har en ökad kunskap om våld, våldets konsekvenser och hur vi kan förebygga våld.

Vi förklarar varför det är viktigt att arbeta tillsammans i samverkan och arbeta utifrån WHO:s strategier. Hur gör vi det mer tillgängligt att prata om våld i olika sammanhang? Hur arbetar vi tillsammans för att förebygga våld - från vaggan till graven?

Anmäl dig till dagen här: https://sv-se.invajo.com/event/m%C3%84n/v%C3%A5ldprevention2018

Vi bjuder på lunch och fika.

Välkommen!

Dagen är kostnadsfri och möjliggörs genom finansiering av EU:s Rights, Equality and Citizenship Programmet (2014-2020).

Vid utebliven närvaro utan att meddela avregistrering så tillämpas en no show-avgift på 500 kronor.

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/565790713861015/

Evenemanget är en del av En vecka fri från våld. 

OM EN VECKA FRI FRÅN VÅLD

En vecka fri från våld är ett initiativ av organisationerna Unizon och MÄN. Initiativet stöds av Sveriges Kommuner och Landsting, Jämställdhetsmyndigheten, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor och Länsstyrelserna och arrangeras i år för tredje året i rad.

Under veckan uppmärksammar vi vikten av våldsförebyggande arbete med genusperspektiv, tillsammans för att förebygga mäns och killars våld. Detta gör vi på seminarium, nätverksträffar, föreläsningar, filmvisningar och workshops runt om i landet.

2018 infaller En vecka fri från våld vecka 49, den 3:e-9:e december.
Se alla event här: https://www.facebook.com/events/473149179843360/

#enveckafrifrånvåld #våldsprev18 #killarsvåld