Lediga jobb

UNIZON SÖKER ADMINISTRATÖR Riksförbundet Unizon samlar över 140 kvinnojourer, tjejjourer och andra idéburna stödverksamheter som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld. Unizon söker nu en administratör till kansliet.

Unizon söker administratör

Riksförbundet Unizon samlar över 140 kvinnojourer, tjejjourer och andra idéburna stödverksamheter som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld. Unizon söker nu en administratör till kansliet.

Som administratör arbetar du bland annat med att:

 • Vara den första som Unizons medlemsorganisationer och andra möter i telefon och mail.
 • Bistå Unizons styrelseledamöter samt generalsekreterare och kanslichef med administration.
 • Ansvara för bokningar av medlemsutbildningar och andra event.
 • Beställningar av kontorsmaterial, resor och boende för personal och styrelse.
 • Uppdatera medlemsregister, hemsida och interna kontaktuppgifter.
 • På uppdrag ta fram och sköta utskick av utvärderingar och enkäter till medlemmar.
 • Vara behjälplig vid insamling av statistik från Unizons medlemsorganisationer.

För att arbeta som administratör krävs att du:

 • Delar Unizons värdegrund och feministiska analys.
 • Är serviceinriktad och noggrann.
 • Vill vara del i ett diskussionslystet, högpresterande team i en organisation som strävar efter att alltid vara utmanande, inspirerande, inkluderande och professionella.
 • Har en god förståelse för rollen som tjänsteperson i ett riksförbund med lokala, självständiga medlemsorganisationer och en förtroendevald styrelse.
 • Har god kunskap om civilsamhället och socialt arbete på idéburen grund.
 • Har erfarenhet av att arbeta med frågor som rör mäns våld mot kvinnor, eller andra former av förtryck och har god kunskap om jourernas historik och förutsättningar.
 • Har eftergymnasial utbildning/eller lång yrkeserfarenhet med god vana att arbeta med till exempel Excel.
 • För att trivas hos oss ska du tycka om att skratta och ha mycket att göra nästan hela tiden. Du ska kunna arbeta självgående, ibland tillsammans med andra och du måste kunna prioritera och ta egna initiativ. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsvillkor

Lön: Fast lön

Omfattning: 60-100% tillsvidareanställning med provanställning 6 månader.

Tillträde: Snarast möjligt efter överenskommelse.

Arbetstider: Reglerad arbetstid, 37 timmar i veckan.

Arbetsplats: Unizons förbundskansli, Elsa Brändströms Gata 62 B, Hägersten.

Ansökan ska innehålla: Personligt brev och CV

Skicka din ansökan (personligt brev +CV) till lotta.sonemalm@unizon.se

Ansökan ska vara inkommen senast 2019-10-18

Kontaktperson vid frågor gällande rekryteringsprocessen och anställningen: Lotta Sonemalm, kanslichef, Unizon. Telefon 08-642 64 01, lotta.sonemalm@unizon.se


Verksamhetschef till ATIM Kvinno- och Ungdomsjour

ATIM kvinno- och ungdomsjour har sitt säte i centrala delarna av Malmö och söker nu en erfaren verksamhetsledare för att driva verksamheten tillsammans med medarbetare och styrelse.

ATIM är en ideell förening som är partipolitiskt och religiöst obunden och drivs med syftet att verka för ett jämställt samhälle fritt från våld. Föreningen är en kombinerad kvinno- och ungdomsjour med särskilt fokus på individer och familjer vilka riskerar att drabbas eller har drabbats av relationsvåld och erbjuder målgruppen individanpassad rehabilitering, säkerhetsplanering och eftervård - professionellt och utan vinstsyfte. ATIM är en jour med spetskompetens kring våld i nära relationer, hedersrelaterad problematik, stalkning, sexuellt och ekonomiskt våld.

Verksamheten grundades år 2004 och har sedan 2005 drivit skyddat boende för våldsutsatta kvinnor och deras barn i enlighet med SoL, samt öppen verksamhet där våldsutsatta kvinnor får stöd och rådgivningssamtal. 2012 startade ATIM Tjejjour, som från och med 2016 är ATIM Ungdomsjour, med både utåtriktad och förebyggande verksamhet samt stöd via telefon, mail och chatt för utsatta unga oavsett kön. Under 2019 har samtalsmottagningen Atena startats som en integrerad verksamhet med insatser riktade till personer utsatta för relationsvåld eller personer i risk för att utsätta någon för våld.

Uppdraget

I rollen som verksamhetschef är ditt huvudsakliga uppdrag att självständigt ansvara för att planera, leda, utveckla och kvalitetssäkra arbetet inom den operativa verksamheten. Detta innebär att arbeta med och utveckla våra lokala och regionala kontakter med kommuner, myndigheter, och övriga aktörer som verkar inom verksamhetsområdet mäns våld mot kvinnor/våld i nära relation, och idéburen vård och social omsorg. Inom ditt ansvarsområde ingår att ansvara för att beviljade insatser utförs för målgruppen, att förvalta föreningens ekonomi, samt ingår resultat- och personalansvar för verksamheten. Du ansvarar för att utföra uppdraget enligt föreningens stadgar, styrelsens direktiv och budgetunderlag, samt befintliga avtal med kommuner. Vidare innebär uppdraget att regelbundet ansvara för utveckling- och översyn av rutiner och processer i kvalitetsledningssystemet och se till att vårt arbete sker i linje med dessa.

Du kommer att ha ett nära samarbete med föreningens styrelse samt personal inom ATIM. Som verksamhetschef rapporterar du direkt till ATIM:s styrelse. Utöver detta har du återkommande samarbete med kommuner och myndigheter och svarar för uppföljning gentemot dem samt medverkar i utbildningar och möten i deras regi.

Kravprofil

Du som söker tjänsten har en avslutad högskoleutbildning med social inriktning; t.ex. Socionom- eller social omsorgsutbildning eller sådan som ATIM bedömer likvärdig. Den ideala kandidaten har god kännedom om Socialtjänstlagen, god dokumentationsförmåga, samt har dessutom minst 3 år sammanhängande erfarenhet från en ledande position med personalansvar inom vård och social omsorg.

Erfarenhet av arbete med våld i nära relationer och/eller erfarenhet inom idéburen vård och social omsorgsverksamhet är meriterande. Du är väl förtrogen med lagar, förordningar och föreskrifter inom verksamhetsområdet och det är positivt om du har erfarenhet av kvalitetsarbete.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom pedagogisk insikt, ledaregenskaper, initiativtagande och personlig mognad. Du behärskar svenska i tal och skrift och du har god kunskap i Officepaketet.

Ansökan

Skicka ditt CV och personliga brev till styrelse@atim.se, märk ansökan med “Verksamhetschef”.

Läs hela annonsen här.


Leg. psykolog till nystartad samtalsmottagning på ATIM Kvinno- och Ungdomsjour


Deltid (50%)
6 månader eller längre
Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

ATIM Kvinno- och ungdomsjour söker nu en psykologkollega till vår samtalsmottagning Atena. En stor del av arbetet kommer i uppstartsfasen att fokusera på utvecklingsarbete d v s kontaktskapande/nätverkande med målsättning att nå vår nya målgrupp, våldsutövare. Att som etablerad kvinno- och ungdomsjour inkludera våldsutövare som målgrupp för samtalsmottagning Atena gör oss till pionjärer och därmed önskar vi komplettera teamet med en leg. psykolog. Samtalsmottagningen ska erbjuda spetskompetens kring våld i nära relationer och vi kommer samverka med öppenvård, mellanvård, socialtjänst och andra samverkanspartners. Samtalsmottagningen kommer att bedrivas utifrån psykologisk metod och praktik, samt ATV (Alternativ till våld) och RBP (Response Based Practice).

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård, gärna med erfarenhet av arbete inom fältet våld i nära relation. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Vi ser att du som söker har utbildning i och god vana av neuropsykiatriska utredningar och tester. Om du har KBT-kompetens ser vi gärna att du har intresse av att arbeta med olika typer av samtalskontakter och med gruppsamtal. Likaså ses specialistkompetens eller psykoterapeutisk utbildning som meriterande. Erfarenhet av att arbeta idéburet gärna inom jämställdhetsområdet är meriterande såväl som dokumenterad utbildning eller erfarenhet av att arbeta med ATV (Alternativ till våld) eller ACT.

Utdrag ur misstanke och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

Ansökan

Skicka ditt CV och personliga brev till styrelse@atim.se, märk ansökan med “Leg. psykolog”.

Läs hela annonsen här.