prostitution och sexköp

#porrfritt

Dags för #porrfritt och att begränsa spridningen av pornografi - på ett fullsatt seminarium i Almedalen lyfte Unizon tillsammans med Sveriges Kvinnolobby och Roks frågan om porren och hur vi kan begränsa spridningen.

Artikel

Unizon på FN:s årliga toppmöte CSW

Diskussioner om porr, prostitution och våldsförebyggande arbete på Commission on the Status of Women, CSW. Unizon var på plats på FN:s årliga toppmöte.

Artikel

Enkelt och diskret

En kort dokumentärfilm om männen som köper sex av unga tjejer via nätet.

Artikel

Enkelt och diskret

En kort dokumentärfilm om männen som köper sex av unga tjejer via nätet.

Material

Använd inte förövarspråk när ni skriver om prostitution!

I ett öppet brev uppmanas Associated Press (AP) att inte börja använda förövarspråk i rapportering om prostitution. Termer som sexarbete, sexarbetare och barnprostitution höra inte hemma i ansvarsfull journalistik, menar de 300  organisationer och aktivister från 40 länder som skrivit under brevet, däribland SKR.

Artikel

Nordirland på väg att införa sexköpslag!

Kartan för prostitution ritas om. I måndags kom ett meddelande från Nordirland om att ett förslag till kriminalisering av sexköp med en stor majoritet röstats igenom en första instans på väg mot lagstiftning.

Artikel

Förbjud sexköp även utomlands

Publicerad i Aftonbladet Debatt 10 juni 2014
VM är en fest för fotbollsfantaster runt om i världen. En global händelse som direktsänds inför miljontals tittare. En uppvisning av några av världens främsta idrottsstjärnor. Men fotbollsfesten innebär också en uppvisning i sexism och machokultur.

Artikel