Aktuellt

Följ Unizons nyheter, uttalanden och debattinlägg.  

Alla inlägg

Vi finns här - här kan du hitta stöd

Kvinnojourernas chattider

|
Nyheter

Behöver du någon att prata med? Du är inte ensam. Här hittar du Unizons kvinnojourers chatt-tider.

Tips: så kan du agera mot porren

|
Nyheter

Vi är många som är frustrerade och ledsna efter att barnmorskor larmat om att fler unga tjejer söker vård efter "hårdhänt sex" och unga tjejer och killar berättat om sin verklighet den senaste veckan. Vi är många som ser den pågående folkhälsokrisen porren och arbetar för förändring. Nu är det viktigt att omvandla upprördheten till engagamang och agera! Här har vi samlat några tips på vad du kan göra.

Jourernas sommaröppettider

|
Nyheter

Du är inte ensam och jourerna finns här för dig som behöver någon att prata med. Här ser du jourernas öppettider och chattider under sommaren.

Unizons jourer stöttar och skyddar hela sommaren

|
Pressmeddelanden

Öppet som vanligt och utökat stöd via chatt. Unizons kvinnojourer, tjejjourer och ungdomsjourer arbetar hela sommaren med stöd och skydd för kvinnor, tjejer och barn som utsätts för mäns och killars våld.

Åsa Lindhagen, (MP), jämställdhetsminister

Hur stoppar vi tortyrporr och sexhandel?

|
Nyheter

Det pågår två pandemier, corona-pandemin och den ständigt pågående pandemin mäns våld mot kvinnor som nu ökar online. Den 6:e maj anordnade Socialdemokraterna ett högaktuellt webinarium om tortyrporr och sexhandel.

Olga Persson, förbundsordförande Unizon

Olga Persson ny förbundsordförande för Unizon

|
Pressmeddelanden

Olga Persson valdes till ny ordförande för Unizon på förbundets kongress den 25:e april. Olga Persson, som varit förbundets generalsekreterare sedan 2010, efterträder Zandra Kanakaris.

Unizons kongress 2020

|
Nyheter

Unizon ställer inte in, vi ställer om! Den 25:e april höll Unizon sin första digitala kongress någonsin. Över 100 kvinno- och barnrättsaktivister från Unizons kvinnojourer, tjejjourer och ungdomsjourer som varje dag räddar liv deltog på distans.