Aktuellt

Följ Unizons nyheter, uttalanden och debattinlägg.  
Vi finns här - här kan du hitta stöd

Kvinnojourernas chattider

|
Nyheter

Behöver du någon att prata med? Du är inte ensam. Här hittar du Unizons kvinnojourers chatt-tider.

Tips: så kan du agera mot porren

|
Nyheter

Vi är många som är frustrerade och ledsna efter att barnmorskor larmat om att fler unga tjejer söker vård efter "hårdhänt sex" och unga tjejer och killar berättat om sin verklighet den senaste veckan. Vi är många som ser den pågående folkhälsokrisen porren och arbetar för förändring. Nu är det viktigt att omvandla upprördheten till engagamang och agera! Här har vi samlat några tips på vad du kan göra.

Jourernas sommaröppettider

|
Nyheter

Du är inte ensam och jourerna finns här för dig som behöver någon att prata med. Här ser du jourernas öppettider och chattider under sommaren.

Åsa Lindhagen, (MP), jämställdhetsminister

Hur stoppar vi tortyrporr och sexhandel?

|
Nyheter

Det pågår två pandemier, corona-pandemin och den ständigt pågående pandemin mäns våld mot kvinnor som nu ökar online. Den 6:e maj anordnade Socialdemokraterna ett högaktuellt webinarium om tortyrporr och sexhandel.

Unizons kongress 2020

|
Nyheter

Unizon ställer inte in, vi ställer om! Den 25:e april höll Unizon sin första digitala kongress någonsin. Över 100 kvinno- och barnrättsaktivister från Unizons kvinnojourer, tjejjourer och ungdomsjourer som varje dag räddar liv deltog på distans.

Unizon får stöd av Hugo Stenbecks Stiftelse

|
Nyheter

Hugo Stenbecks Stiftelse skänker 1,2 miljoner kronor till åtta verksamheter för hemlösa och för unga tjejer som riskerar utsättas för övergrepp som en konsekvens av coronakrisen. Vi är glada att kunna meddela att Unizon med flera av våra medlemmar får ta del av stödet.