Framsida av metodmaterialet Inget att vänta på

Nylansering av våldsförebyggande handboken Inget att vänta på

|
Pressmeddelanden
Att förebygga killars våld är Inget Att Vänta På. Idag nylanserar Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF), MÄN (tidigare Män för jämställdhet), och Unizon den gemensamma handboken för våldsförebyggande arbete med barn och unga.

- Vi har redan alldeles för mycket evidens om vad som händer om vi inte förebygger mäns våld, handboken Inget Att Vänta På ger skolor och kommuner ett konkret upplägg för att arbeta förebyggande mot mäns och killars våld, säger Olga Persson, generalsekreterare Unizon. 

Succéhandboken Inget att vänta på är ett metodmaterial för våldsförebyggande arbete med barn och unga som används på skolor och i kommuner över hela landet. Boken lanserades första gången 2014 och de 5000 exemplar som då trycktes fick en rykande åtgång. Därför har MUCF, MÄN och Unizon uppdaterat boken och nylanserar nu Inget att vänta på. Handboken utgår från genusvetenskapliga perspektiv på våld och folkhälsovetenskapliga perspektiv på våldsprevention.

- Det är viktigt att flera aktörer arbetar tillsammans i våldspreventivt arbete och att arbetet når alla unga, säger Luis Lineo, ordförande för MÄN. 

"Mäns våld mot kvinnor måste upphöra och ska vi nå dit är det männen som måste förändras" sade justitieminister Morgan Johansson när regeringen presenterade den framtida jämställdhetspolitiken. Allt fler inser vikten av förebyggande arbete mot mäns och killars våld, och regeringen satsar stort på våldsförebyggande arbete i den nationella strategin mot mäns våld mot kvinnor. 

Idag den 6:e december klockan 16.30 presenterar vi nya Inget att vänta på. Pernilla Baralt statssekreterare till jämställdhetsminister Åsa Regnér presenterar regeringens arbete mot mäns våld och Lena Nyberg, generaldirektör på MUCF presenterar myndighetens våldsförebyggande arbete. Representanter från Unizon, MÄN, Länsstyrelserna och MUCF finns på plats för intervjuer. 

Datum: 6:e december
Tid: 16:30-18:30 
Plats: Hotell Clarion Skanstull, Ringvägen 98, Stockholm

Vill du delta anmäl dig till nina.ljungberg@unizon.se 073 924 34 92

Här kan du ladda ned handboken: http://www.mucf.se/publikationer/inget-att-vanta-pa

För frågor och lokala presskontakter kontakta
Pressekreterare Nina Ljungberg, nina.ljungberg@unizon.se, 073 924 34 92

Om Unizon
Unizon samlar över 130 kvinnojourer, tjejjourer, ungdomsjourer och jourer som arbetar mot sexuella övergrepp. Den gemensamma visionen är ett jämställt samhälle fritt från våld. Jourerna stöttar, skyddar, förebygger och påverkar, utifrån en kunskap om våld, genus och makt. Besök oss på www.unizon.se