Strängare straff inte vägen till ett tryggare Sverige

|
Pressmeddelanden
SKR kommenterar regeringens åtgärdspaket ”Ett Tryggare Sverige” med nya åtgårder mot bland annat våld i nära relationer och sexualbrott, som presenterades på en pressträff idag.

Regeringen lägger stor vikt vid strängare straff och skärpt lagstiftning, bland annat när det gäller kontaktförbud och sexualbrott.

”Strängare straff är positivt om det höjer ett brotts status inom rättsväsendet, medför en starkare prioritering och ökade resurserer för att utreda brotten på ett rättsäkert sätt, men strängare straff leder ingenstans i sig. Lika stor vikt som regeringen lägger på straffskärpningar måste de lägga på det förebyggande arbetet och det måste främst riktats mot män och killar.” menar Olga Persson, förbundssekreterare på Sveriges Kvinno- och Tjejjourers Riksförbund, SKR.

Fler kommentarer, kring sexualbrott och finansering av kvinno- och tjejjourer följer under eftermiddagen. Ring eller mejla SKR:s pressekreterare Emma Söderström för att få dem direkt.

Sveriges Kvinno- och Tjejjourers Riksförbund, SKR samlar över 120 kvinnojourertjejjourer och andra idéburna stödverksamheter som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld. Förbundet är partipolitiskt och religiöst obundet.

För intervjuer och kommentarer kontakta: 
SKR:s förbundsordförande Zandra Kanakaris, zandra.kanakaris@kvinnojouren.se, tel: 070 143 42 47
SKR:s förbundssekreterare Olga Persson, olga.persson@kvinnojouren.se, tel: 08-642 64 01, 0704-61 18 88

För frågor och research eller lokala presskontakter, kontakta SKR:s pressekreterare Emma Söderström, emma.soderstrom@kvinnojouren.se, 073 536 35 65