Hej Kvinnojouren

Fråga från: Ingrid
,
50

Frågan ställdes: 2009-02-15
Jag lever med en man som inte är så snäll. Har gjort det i flera år. Jag saknar förtroende för kvinnojouren där jag bor, har vänt mig dit och kände mig ifrågasatt och illa bemött. Det är den enda kvinnojouren där jag bor. Hur gör jag då?

Svar

Hej! Bra att du skriver till oss. Utifrån ditt mail kan jag förstå att du behöver stöttning i en svår livssituation. Du kände dig ifrågasatt och illa bemött av din lokala kvinnojour. Det var mycket ledsamt att höra. Du undrar vart du kan vända dig.

Jag rekommenderar dig att ringa till Kvinnofridslinjen 020-50 50 50. Där svarar kunniga och erfarna kuratorer och sjuksköterskor, dygnet runt. De ger professionell stöttning när det gäller sådana här frågor och kan även hänvisa till lämpliga samtalskontakter i din närhet. Samtalen till Kvinnofridslinjen är kostnadsfria och syns inte på telefonräkningen. Mer information finns på www.kvinnofridslinjen.se.

Tveka inte heller att vända dig till din husläkare och be att få en remiss till en kurator, eller om det går bra, beställ tid direkt hos en kurator på vårdcentralen.

Det kan också finnas en kvinnofridssekreterare i din kommun. Ring och hör efter. Kommunen är numera skyldig att ge stöd till kvinnor som utsätts för psykisk eller fysisk misshandel och vill förändra sin livssituation.

Jag hoppas nu att du får kontakt med människor som du får förtroende för och att situationen förbättras för dig. Hör gärna av dig igen om du har fler frågor.

Med vänlig hälsning från Ulla

Kategori: Övriga frågor