Hej Kvinnojouren

Fråga från: Saosao
,
23

Frågan ställdes: 2011-06-15
Jag skäms att säga det här men jag behöver akut hjälp! Jag, min lille bror och min lilla syster bor hemma hos pappa. Problem här är att både pappa och min bror misshandlar oss varenda gång de tycker att vi gör fel, klär oss fel, beter oss fel. Detta är inget nytt för oss utan detta varat hela våra liv, enda vi var små. Pappa har oxå misshandlat vår mor och min bror när vi var yngre men nu är vår mor död sedan år /---/ och vår bror är på pappas sida trots att det är min bror som gör alla fel. Vi har kontaktat kvinnojouren tidigare men kvinnan vi pratade med sa att vi endast ljög, att vi endast ville flytta hemifrån och även om det är sant det vi sa, så kunde ni inte hjälpa oss. :-( Jag har tagit saken på egna händer genom att ringa polisen för det min pappa och min bror gjorde men så förlät vi de och la ner anmälan. Men vi bor kvar hos dem! Och nu misshandlas vi igen, vad är det vi ska göra för nu har jag fått nog!!! Jag vill bara springa ut och skrika att jag hatar mig själv!!! Jag vill åtminstone skydda min lilla syster så var nu snäll och säg vad det är jag kan göra för henne och i så fall hur? Snälla hjälp mig!

Svar

Hej, vad bra att du vill ta tag i och förändra din och din lillasysters situation. Mitt råd är att du direkt vänder dig till socialtjänsten - de har jourtelefon om det är efter kontorstid. De kan hjälpa er och de är rätt ställe att vända sig till. Och jag tycker att du också ska polisanmäla igen, direkt om något händer - eller så kan du anmäla det som redan hänt. Det är viktigt att ni får leva tryggt och inte blir slagna och hotade, ni har rätt till det.

Ta tag i de här kontakterna och gör det nu direkt, vänta inte. Du får gärna skriva till oss igen, vänliga hälsningar Susanne