Hej Kvinnojouren

Fråga från: Alice
,
35

Frågan ställdes: 2011-08-14
Jag undrar vad jag ska ta mig till? Har under cirka 1 år tid träffat en man som jag blivit mycket kär i han arbetar som polis. Och vi har haft tät kontakt även sexuellt. Nu känner jag mig utnyttjad uthängd och otroligt kränkt eftersom han känner till mig och mig livsituation väldigt väl vilket inneburit att jag öppnat mig helt känslomässigt för denna man. Som nu visar sig sprida de mesta för vinden. Till saken hör att jag känner mig uthängd bland mina grannar som skriker glopord till mig t ex att jag är sjuk i huvet, hora etc. Min tanke från början var att hitta en livskamrat men nu verkar det ta en vänding som som jag inte kan hantera längre. Vad ska jag ta mig till med detta?

Svar

Hej Alice, det låter som att du hamnat i en svår situation. Min första tanke är att jag undrar vad du har för stöd runtomkring dig? Har du vänner och familj som du kan prata med det här om? Det är viktigt att inte vara ensam när man känner sig utsatt och uthängd.

Sen låter det här så pass allvarligt att jag tror att det vore bra om du också pratade med någon professionell om detta, en kurator på vårdcentralen eller liknande. För att någon annan som kan förstå både den känslomässiga situationen och om det skett något som är olagligt. Man får inte sprida rykten hur som helst, det finns gränser. Jag får en känsla av att det hänt en hel del utöver det du nämner i ditt mail och mitt råd är att du berättar för någon du kan lita på, som t ex en kurator, om precis allt. Det är viktigt att prata om sådant som hänt och som påverkat en negativt. Du har inte gjort något som är fel genom att öppna dig och ge av dig själv och ditt inre.

Håll det inte inom dig utan hitta pålitliga personer och låt dem finnas där som stöd.

Du kan också vända dig till Kvinnofridslinjen 020-50 50 50 för samtalsstöd, www.kvinnofridslinjen.se.

Du får gärna skriva till oss igen, vänliga hälsningar Susanne