Hej Kvinnojouren

Fråga från: Rosen

Frågan ställdes: 2011-08-18
Hej, Jag gråter och gråter varje dag. Hela min lilla person som fanns har försvunnit. Och jag har för längesedan, när det uppdagades, utvecklats till att bli den svartsjuka kärringen. Vad jag läst står det bara om svartsjuka män som vägrar släppa ut sina kvinnor, de är sotisar och de slår dem. I mitt fall är det omvänt, jag slår förståss inte min man pga att han är fysiskt mycket större än jag, men det blir ett jävla hallå och helvete om han kommer hem mer än 10minuter försent från arbetet. Eller inte tala på om dessa förbannade konferanser med finlandferjan som hans jobb hittar på. Jag låter han inte göra något... Jag vet att det är fel men jag litar inte på han...Och det är så plågsamt för mig att vara med honom när vi möter en kvinna som är vackrare än mig, när han tittar på henne och jag vet han vill ha en sådan tjej... För inte tala på stranden på sommaren, det är rena tortyren i min hjärna och mitt spruckna hjärta. Jag försöker hålla igen, jag ska inte börja bråka. Det blir bara så jobbigt men alla gånger lyckas det inte. Jag vet att jag kanske inte borde vara så svartsjuk, jag älskar han inte längre, jag har försökt stänga av alla känslor...Men det han gjort mot mig förvandlade mig till ett monster. Utan min vetskap gick han bakom ryggen på mig och satt på dejtingsajter dagligen mailade kvinnor och vad vet jag kanske tom träffade någon. Det gör så ont...

Svar

Hej,

Du har skrivit till oss på Kvinnojour på nätet med anledning av att du mår dåligt i din relation och du har problem med svartsjuka.

Du skriver att du kommit på din man med att sitta och mejla med kvinnor via dejtingsajter och efter det är du väldigt svartsjuk och du älskar inte din man längre. Att komma på sin partner med att gå bakom ryggen på detta viset kan vara en utlösande faktor för osäkerhet och svartsjuka.Utifrån ditt mejl så förstår jag att du lider av att vara så svartsjuk som du är. Det låter som att du och din man har en del att reda ut sinsemellan och att det skulle  vara bra för er att gå till familjerådgivningen. Alla kommuner erbjuder familjerådgivning så du kan kontakta din kommun och fråga efter det. Du skriver att du inte älskar din man längre så du kanske får fråga dig själv om ni ska fortsätta er relation. Oavsett om ni fortsätter tillsammans och bearbetar ditt svartsjukeproblem via familjerådgivningen så kan det vara bra att gå dit för att reda upp saker och få ett bra avslut.

Hoppas att du fått svar på din fråga.

Med vänliga hälsningar från Anna

Kategori: Övriga frågor