Hej Kvinnojouren

Fråga från: dona
,
28

Frågan ställdes: 2011-12-13
Min man säger altid hora till mig framför mitt barn och han skriker alltid. Jag vet inte vad ska jag göra.

Svar

Hej

Det är bra att du vänder dig utåt för att kunna få stöd i din situation.

Kvinnojourernas erfarenhet är att det din man utsätter dig för kan vara lika nedbrytande som fysisk misshandel. Att skrika hora och andra skällsord är psykisk misshandel om det upprepas ofta.  

Jag har förståelse för att du känner att du inte vet vad du ska göra när din man ofta skriker till dig. Det kan vara pressande och upplevas än mer jobbigt när barnen är med.

Du kan kontakta en kvinnojour för att få stöd. Kontaktuppgifter till kvinnojouer finns på vår hemsida under "Hitta en jour nära dig". På kvinnojouren kan du få prata med någon om hur du har det och kanske hitta lösningar på hur du ska kunna förändra din livssituation. Du kan även ringa Kvinnofridslinjen som har öppet dygnet runt på telefonnummer 020 50 50 50, för att få prata med någon.

.Kan du tala med någon vän eller släkting om hur din man behandlar dig? Kvinnojourerenas erfarenhet är att det kan göra det lättare för dig om du har någon i din närhet som stödjer dig. Det kan också vara bra att någon vet om hur du har det i fall du behöver komma bort från din man om han blir mera hotfull.

I en akut eller hotfull situation ska du ringa 112.

Hör gärna av dig igen.

Vänliga hälsningar

Pernilla