Hej Kvinnojouren

Fråga från: Trött rädd, ensam.
,
40

Frågan ställdes: 2011-12-27
Hej. Jag läste just en av era artiklar Om otrygg i hemmet"!. Jag har en väldigt lik situation Bara att jag haft en advokat i nästan 1år!! Utan att komma någon vart! Betalar denna själv Då det är oerhört krävande att försöka få Rättshjälp! Tar tid som jag inte har!! Och pengar till process har jag ju inte heller Igentligen!. Vad som hänt är att jag har Hela tiden kunnat bevisa att jag lagt mest Pengar kommit med handlingar som På olika sätt stärker detta, men han behöver inte Bevisa nått??? Och eftersom jag inte löst Ut honom för denna orimmliga summa han begärt Så har han nu drivit det till tingsrätt 22dec Och min advokat är på sem till 11jjan?! Mailar att jag inte skall skriva på delgivning, Och gå till banken för att se över lån?! Men då summan är orimmlig vet jag svaret! Så hur jag än gör så har jag förlorat pengar Trygghet bostad, till en riktigt sjuk men manipulativ Människa som blivit polisanmäld för ofredande Mm mm... Men som sagt har tydligen ändå Rätt till detta!!!! Va gör man någon dom känner En riktigt rivig advokat som kan slå näven i bordet Och hjälpa mig!!!!!

Svar

Hej!

Du undrar om det finns någon riktigt rivig advokat som kan hjälpa dig.

Jag föreslår att du vänder dig till de närmaste kvinnojourerna. Se ”Hitta en jour nära dig”. Be att få tips om bra advokater, kunniga i kvinnofridsfrågor och bodelningstvister. Gå ut på nätet, läs om dem och ta kontakt.

Dessutom, även om du behåller den ”gamla”, undersök om en erfaren jourkvinna kan finnas med vid din sida vid besök hos advokaten, och även vid tingsrättsförhandlingarna. Kvinnojourens erfarenhet är att man får ett bättre bemötande och når ett bättre resultat när man har en person vid sin sida...

Om du vill prata med någon om dina juridiska frågor kan du kontakta Juristjouren inom Kvinnojouren Ada i Göteborg, telefonnummer 031-13 35 96. Frågor kan också ställas via mail på juridikjouren@kvinnojouren-ada.nu. Juristjouren Alla kvinnors hus i Stockholm har telefonnummer 08-644 09 20, kl 18-21, onsdag och söndag. De som svarar är juridikstuderande och har genomgått kvinnojoursutbildning. Juristjouren Umeå kvinnojour har telefonnummer 090-77 97 00 telefonjour kl  18-21, tisdag.

 

Många kvinnor kan känna igen sig i din svåra situation. Du verkar klok och stark, men det är lätt att bli nedbruten när man kämpat länge för att lösa alla problem som uppkommer vid en juridisk process. Tveka inte att söka samtalsstöd, hos en kvinnojour eller en kurator på vårdcentralen, till exempel. Det kan ge ny kraft.

Jag hoppas nu att finner den juridiska hjälp som du efterfrågar. Du får gärna skriva igen.

Med vänlig hälsning från Ulla