Hej Kvinnojouren

Fråga från: P
,
25

Frågan ställdes: 2012-01-10
Min sambo trycker ner mig psykiskt inför vår dotter på snart två år. Han slog mig och lyfte mig i håret i helgen. Kan jag rädda mig och min dotter när han tar min mobil, nycklar och bankdosa? Jag jobbar i grannkommun, kan jag få hjälp där istället? Tack på förhand.

Svar

Hej, vad bra att du skriver till oss. Jag tycker att det är viktigt och klokt av dig att du tar det som händer på allvar och vill skydda dig själv och din dotter från ytterligare kränkningar och våld. För att svara på din första fråga, ja, du kan rädda dig och din dotter även om han tar ifrån dig dina värdesaker. Mitt råd är att du börjar med att kontakta din lokala kvinnojour och sedan socialtjänsten.

Du finner kontaktuppgifter till din lokala kvinnojour under "Hitta en jour nära dig" på vår hemsida, både telefonnummer och mailadress finns.

Kvinnojouren kan sedan hjälpa dig vidare när du vill ha hjälp i grannkommunen, kanske har de en egen kvinnojour (på vår hemsida finns kontaktvägar till alla landets kvinnojourer). Via socialtjänsten kan du och din dotter få ytterligare stöd och råd, och eftersom ni har ett gemensamt barn kommer du behöva kontakta socialtjänsten/familjerätten vid något tillfälle oavsett - och det är bättre att du gör det så tidigt och inte väntar.

Kom ihåg att du alltid kan ringa polisen när du blir utsatt; 112. De finns där för att hjälpa till och skydda dig och din dotter.

 

Ta kontakt så snart som möjligt och låt andra få finnas där som stöd för er. Du får gärna skriva till oss igen också.

 

 

Vänliga hälsningar Susanne