Hej Kvinnojouren

Fråga från: Aurora
,
23

Frågan ställdes: 2012-01-20
Jag vet inte vad jag ska ta mig till, aldrig mått såhär dåligt känns som jag nått botten nu och jag har ingen chans och ta upp mig! Han säger varje dag hur äcklig fet hora jag är att han inte ens skulle vilja ta i mig med tång Han säger att han kommer ta vår dotter från mig Att det inte är långt ifrån att han lämnar mig Och hur mycket bättre han hade de med sitt Ex och hur han ska vara otrogen mot mig inom Snar framtid och att jag inte kan göra något Åt det. Varje dag försöker jag göra allt för att Han inte ska bli arg på mig försöker göra allt Rätt men jag misslyckas varje gång, o då får jag Höra dessa fula ord hora, idiot, tjockis jävel, psykopat! Jag är så trött på mitt liv att jag inte har Någon lust och leva längre jag vill bara dö jag orkar inte längre orkar inte va här nere På botten, o

Svar

Hej! Klokt av dig att du vänder dig utåt när du är i en så svår situation.

Utifrån ditt mail kan jag förstå att han utsätter dig för psykisk misshandel. Att kalla sin livspartner för massor med kränkande ord är ett beteende som är straffbart om det är ett led i att bryta ned sin livspartner.

Det är lätt att tappa fotfästet när den person som man lever tillsammans med oftast är arg och nedlåtande mot en. Jag tror att du är en tjej som kämpat och gjort vad du kunnat för att göra honom nöjd. Kvinnojourens erfarenhet är att det finns killar som har ett så här uselt beteende. Att stanna kvar i en sådan relation som inte bygger på ömsesidig respekt kan i längden vara djupt nedbrytande.  

Eftersom du känner dig så trött och ledsen, föreslår jag att du ringer och pratar med närmaste kvinnojour/kvinnohus och ber om lite råd och stöd. Du finner telefonnummer under "Hitta en jour nära dig". Du har rätt att få hjälp via socialtjänsten om du bestämmer dig för att separera från honom (ekonomi, boende, samtalsstöd). Jag föreslår att du även tar en kontakt med familjerätten och berättar om hur du har det. En idé kan vara att du ansöker om ensam vårdnad av barnet, utifrån hans dåliga humör och beteende för övrigt. Hör efter om kvinnojouren kan finnas med vid din sida.

Jag hoppas nu att du finner hyggliga människor att prata med och att du finner bra lösningar. Du får gärna skriva igen. 

Med vänlig hälsning från Ulla