Hej Kvinnojouren

Fråga från: Gravid tjej i helvetet
,
20

Frågan ställdes: 2012-02-05
Hejsan! Jag är en gravid tjej, och jag har ett helvete med min sambo. Jag och min kille bestämde oss för att flytta ihop för 1 år sen och 3 månader sen. När vi flyttade ihop började jag se en helt ny sida av han, han blir sur för minsta lilla grej som han tycker jag gör eller säger fel.Han slår mig, nockar mig, sparkar ner mig på golvet han brukar till och med gå och hämta våran kökskniv och börja vifta och slå mig med kniven. När han ser att jag grinar och börjar darra och blir rädd så bryr han sig inte, han bara fortsätter tills han är nöjd sen ångrar han sig och ber om förlåtelse och säger till mig att det aldrig ska hända igen. Men det händer om och om igen. När jag försöker lämna han så hotar han mig, att han ska skicka hans kompisar på mig och min familj.Jag vet inte vad jag ska ta mig till ? och snart ska jag föda hans barn, sen en annan dålig sak som han gör det är att han röker på, jag vet inte om det är lagliga eller olagligt det som han röker. Jag har sagt till han att jag vill inte ha något olagligt i min lägenhet och absolut ingenting när jag har fött barnet. Senast idag försökte jag göra slut med han, men då blev han arg och sa att det är hans som ska ha vårdnaden för barnet och han ska se till att jag aldrig kommer få se mitt barn igen, sen sa han att om jag inte är hans tjej nå mer så skiter han i hur mycket han kommer göra illa mig han kommer inte tycka synd om mig, och att han kommer fucka upp hela mig så ingen kille kommer vilja ha mig. Asså hur fan ska jag göra ? vad ska jag ta mig till? och jag är så orolig om jag bor med han och när jag har fött barnet allt som kan hända ? om han kommer bli arg o döda mig, eller om han kommer göra illa bebisen, eller tänk om han har något olagligt hemma å röker ?? kommer jag åka fast då för att det finns i min lägenhet ? Jag känner verkligen att jag behöver prata med någon, jag behöver hjälp, jag är rädd att snart kommer det bli för sent för mig att bli räddad att han en dag ska lyckas slå ihjäl mig.

Svar

Hej, det du beskriver i ditt mail låter mycket oroande. Alla dina frågor är berättigade, och dina farhågor kan slå in. Och nu har ju du ansvar för både dig själv och din bebis så jag tycker att det är både klokt och moget av dig att du lyssnar till dina känslor och att du skrivit till oss.

Jag tycker att det vore bra om du tar kontakt med din lokala kvinnojour omgående - berätta allt för dem. Börja så och fundera sedan över hur du vill gå vidare med ditt liv; hur vill du ha din relation? Vad tycker du är ok från den du lever tillsammans med?

Du kan också få hjälp från socialtjänsten, de har ansvar för att hjälpa kvinnor och barn som är utsatta.

Du kan också prata med dem på mödravården eller ungdomsmottagningen som har kuratorer. Det du beskriver råkar tyvärr många unga tjejer ut för och det viktigaste är att du inte håller det här hemligt utan låter andra få stödja dig - och din bebis.

Sen vet inte jag om du har pratat med din familj och vänner om vad som pågår? Om du inte har det så gör det nu, det är viktigt att andra runt omkring får veta hur du har det. Att vara ensam i en så hotfull situation kan vara väldigt farligt. Berätta vad som händer och kom ihåg att du inte gjort något som du behöver skämmas för eller behöver känna skuld över. Det han gör är helt hans ansvar. Ditt är att ta hand om dig och ditt kommande barn.

Ta kontakt nu, berätta hur du har det, vänta inte. Du får gärna skriva till oss igen, vänliga hälsningar Susanne