Hej Kvinnojouren

Fråga från: Sara

Frågan ställdes: 2012-10-17
Hej! Jag blev utsatt för försök till mord av min dåvarande sambo. Tyvärr så valde jag ej att begära kontaktsförbud i samband med rättegångarna. Nu kommer han snart på sin första permis och jag är rädd. Vidare så trakasserar hans mamma mig via tfn och sms. Kan ett ev kontaktförbud även omfatta henne. Jag känner mig otrygg hemma och väldigt trakasserad och rädd. Vad ska och kan jag göra??

Svar

Hej, vad bra att du vänder dig utåt och agerar när du känner dig otrygg och trakasserad i ditt eget hem. Om hans mamma trakasserar dig kan du göra en polisanmälan och då ansöka om ett kontaktförbud, både för honom och henne, åklagare fattar sedan beslut om detta. Men jag tänker att det också är viktigt att du får ett personligt stöd i den här situationen.

Utifrån ditt mail vet jag inte om du redan har kontakt med brottsofferstöd eller en kvinnojour men du är varmt välkommen att kontakta en kvinnojour (kontaktuppgifter finns på vår hemsida, du kan välja vilken jour du vill vända dig till). Prata med dem och resonera om hur du kan känna dig tryggare hemma. Tillsammans blir man starkare och det är viktigt att inte gå ensam med sin rädsla.

Prata gärna med andra i din närhet också, det finns många som vill vara till stöd om de vet hur situationen är.

Du får gärna skriva till oss igen också, vänliga hälsningar Susanne