Hej Kvinnojouren

Frågan ställdes: 2012-11-11
Min mamma bor med en man som är min pappa...alkoholist...bråkar... Jag är så ledsen...Långt brev med personuppgifter, publiceras inte, men svar finns nedan. 

Svar

Hej,

Tack för ditt mail. Du har skrivit till oss då du har det jobbigt nere i Serbien. Som jag förstår blir du mycket misshandlad av din far som du bor med och du önskar få komma tillbaka till Sverige.

Det låter som att du har haft en mycket jobbigt uppväxt. Det är klokt av dig att du skrivit till oss och att du försöker agera för att förändra din situation. Det är tråkigt att höra att socialtjänsten inte fungerar bra i ditt land.

Dessvärre är det svårt för oss på kvinnojour på nätet att göra så mycket för dig, vi ger bara råd via nätet. Det jag kan tipsa dig om är att kontakta någon hjälporganisation i Serbien, tex: SOS telephone for women and children survivors of violence, tel 381 18 242 075 eller tel: 381 16 877 490. Du kan även kontakta Roma Children Center på tel: 381 11 2432 422. Jag hoppas att någon av dessa organisationer kan hjälpa dig eller tala om för dig vart du kan vända dig.

Hoppas nu du hittar någon som kan stötta dig vidare.

Med vänliga hälsningar från Anna