Hej Kvinnojouren

Fråga från: Johanna
,
19

Frågan ställdes: 2012-11-16
Hej, mitt namn är Johanna och jag behöver er hjälp. För lite mer än ett år sedan blev jag våldtagen av min vän, eller rättare sagt min före detta vän. Jag gick till polisen dagen efteråt och bad om hjälp för jag var chockad och förstod inte vad som hade hänt, vilket senare ledde till att jag anmälde honom. Jag vart så upprörd över att berätta för polisen vad som hade hänt, att de tillslut körde mig till psyket. Jag var inlagd där i två veckor och låg bara i sängen och tittade upp i taket. Jag förstod ingenting. Jag inbillade mig själv att ingenting hade hänt och ville bara försvinna. Efter fyra dagar på psyket så kontaktade polisen mig och berättade att det vart inget åtal. Nu har det gått mer än ett år och jag mår fortfarande jätte dåligt och behöver hjälp. Jag skulle gärna vilja testa att gå på gruppterapi och få höra andra tjejer berätta om vad de har varit med om, och samtidigt få prata om vad jag har varit med om. Jag tror att de skulle hjälpa mig till att få må bättre och att få komma över allt som hände. Problemet är att det finns inga stödgrupper där jag bor, snälla kan ni hjälpa mig? Snälla.

Svar

Hej,

Tack för ditt mail. Vad starkt av dig att du samlat dig för att skriva till oss trots att du mår så dåligt. Det är inte ovanligt att må väldigt dåligt efter ett sexuellt övergrepp såsom du gjort. Det är klokt av dig att du nu söker hjälp, som jag förstår tänker du att gruppterapi skulle vara ett bra alternativ.

Dessvärre känner vi inte till några grupper för de som varit utsatta för våldtäkt där du bor. Kanske föreningen Hopp, Riksorganisationen mot sexuella övergrepp, kan svara på om det finns. Du kan ringa dem och fråga på tel: 08 – 644 03 55. Hopp har en chatt på måndagar kl 19-21 på www.hopp.org där man kan chatta med andra om sexuella övergrepp. 

Du kan även ringa kvinnofridslinjen på 020-50 50 50 och höra om de känner till någon gruppterapi av det slaget där du bor.

Hoppas du fått lite information att gå vidare med så du kan hitta det du söker.

Med vänliga hälsningar från Anna