Hej Kvinnojouren

Fråga från: Nina

Frågan ställdes: 2012-12-24
Hej! Jag har ett stort problem, jag vet inte om jag får svaret via sms det är bästa vägen får mig, Jo jag blev kär i en kille utomlands o småningom jag fick uppehållstillstånd för honom, i början första året det inga problem.,nu allt är upp o ner ,, nu vågar inte säga någonting allt blir bråk o han slår mig Senaste slog han mig det var sista februari då fick hjärnskakning o hamnade jag på SÖS ,

Svar

Hej

Tyvärr har vi inte möjlighet att svara via sms.

Det är bra att du vänder dig utåt för att få stöd. Det är starkt gjort av dig.

 

Jag tolkar ditt mail som att du lever med en man som utsätter dig för stor press. Han har under det senaste året misshandlat dig ofta och i februari blev du så skadad att du behövde sjukhusvård på SÖS.

 

Blev dina skador dokumenterade när du var inlagd på SÖS? Jag uppfattar det som att du har behov att komma bort från din sambo/man. Till att börja med råder jag dig att kontakta en kvinnojour eller Kvinnofridslinjen för att kunna prata med någon. Där kan du få stöd och råd om vad du kan gör för att inte bli slagen i din relation. Eller bara få prata med någon om hur du har det i ditt liv. Ingen kommer göra något emot din vilja om du kontaktar en kvinnojour. Det är du som själv bestämmer vad som du vill göra. Men det blir lättare att se vad som kan göras om man har någon som stöttar och har kunskap om våld, juridik och hur man påverkas av att bli utsatt för våld.

 

Du kan läsa om våld i nära relationer på SKR:s hemsida under rubriken ”Fakta”. Det finns en knapp på sidan som gör att du direkt lämnar sidan om det är nödvändigt.

 

Att bli slagen och hotad är inte OK och det går att ändra på. Även om det kan vara väldigt kämpigt att ta sig ur ett förhållande präglat av våld.

 

Kontaktuppgifter till kvinnojourer hittar du bl.a. på www.kvinnojouren.se under rubriken ”Hitta en jour nära dig”. Många kvinnojourer har öppet under jul och nyår.

Du kan ringa Kvinnofridslinjen dygnet runt för att få stöd via telefon på nr 020 50 50 50.

 

Hör gärna av dig igen.

 

Vänliga hälsningar

Pernilla