Hej Kvinnojouren

Fråga från: maria

Frågan ställdes: 2012-12-29
jag blev våldtagen och misshandlad av min pojkvän för 3 år sen, har aldrig besökt en kurator för det och trott att jag klarar det här själv, men nu går jag varje dag rädd och gråter, låser in mig, skär upp mina armar osv.. vad ska jag göra? för jag orkar inte med det här längre

Svar

Hej, klokt att du skriver till oss och ber om råd.

Många tjejer och kvinnor som blivit våldtagna och misshandlade mår dåligt. Ibland kan man förtränga det som hänt under flera år. Men svåra minnen kan ge rädsla och ångest som komplicerar tillvaron, och då behöver man stöd och hjälp för att komma vidare i livet. Du har rätt att söka allt stöd i den svåra situation som du beskriver.

Jag föreslår att du kontaktar närmaste ungdomsmottagning, se www.umo.se. Ungdomsmottagningens kuratorer har tystnadsplikt och stor vana att tala med ungdomar som utsatts för sexuella övergrepp. De kan också ordna passande samtalspartner, som psykolog, psykoterapeut t ex.

Jag hoppas nu att du får lite ny kraft och att du söker hjälp. Det finns gott hopp om en positiv framtid. Du får gärna skriva igen.

Med vänlig hälsning från Ulla