Hej Kvinnojouren

Fråga från: Karin
,
56

Frågan ställdes: 2013-01-08
Jag är själv inte utsatt för våld, men jag, och många med mig tycker att gruppvåldtäkter är så fruktansvärt, vi har nyligen den hemska g-v i Indien som engagerar en hel värld. I Sverige sker många också, vi har ju g-v på flyktigboendet i Mariannelund då 8 män gav sig på en ensam kvinna. Så fruktansvärt hemskt, 17-åringen i Ö-vik drogs ner i en källare där ett tiotal män våldförde sig på henne, etc.Hedersmord förekommer också ofta - kvinnor tvingas bära slöja mot sin vilja m m,Vad jag Undrar - VARFÖR REAGERAR INTE NI?? VARFÖR ORDNAS NI INGA DEMONSTRATIONER`?? VILL HA SVAR PÅ DETTA!!

Svar

Hej

Det är många med dig som känner stor frustration inför allt våld kvinnor i världen utsätts för.

SKR utför mycket arbete som är ganska osynligt för de flesta. Vi svarar på remisser, påverkar makthavare och driver olika kampanjer för att skapa opinion. Vi försöker att på ett strukturellt plan påverka samhället för att mäns våld mot kvinnor ska minska och stödet för utsatta ska öka.

Vi driver bl.a. en kampanj som heter Cause of Death. http://www.kvinnojouren.se/cause-death-woman-1 som handlar om kvinnors våldsutsatthet på olika platser i världen.

Här kan du läsa om andra sätt som vi försöker påverka synen på sexuella övergrepp http://www.kvinnojouren.se/att-vaga-minnas-en-valdtakt

Vi är aktiva inom sociala medier för att vi når många människor där.

Sen har vi ett mycket påtagligt arbete på våra kvinnojourer. Våra medlemsföreningar driver skyddade boenden, erbjuder stödsamtal och hjälper kvinnor och barn som är utsatta för våld i olika former, däribland sexuellt våld. Varje dag året runt finns det öppna kvinnojourer som är tillgängliga för kvinnor i kris och i behov av akut stöd.

Så, vi gör något i stort sett varje dag för att påverka. Demonstrationer är ett annat sätt att påverka som också kan vara bra. Du kan t.ex. kontakta kvinnojouren på din ort för att se om de är intresserade att vara medanordnare av en demonstration.

Hör gärna av dig igen

Vänliga hälsningar

Pernilla

Kategori: Övriga frågor