Hej Kvinnojouren

Fråga från: Jeppe
,
40

Frågan ställdes: 2013-02-16
Jag måste bara fråga en sak...vet inte om jag är i rätt forum.men jag lever med en kvinna som har blivit misshandlad i sitt förra förhållande!Och hon har ett barn ihop med denna mannen.....han tog barnet när hon har 1-2 år gammal och stängde ute min sambo....Sen dess så styr han min sambo dagligen med hot om deras dotter....Jag står bakom min sambo och försöker hjälpa henne med beslut men orkar snart inte längre...Hon säger till mig en sak men så fort han kommer med sina hot så existerar inte det vi snackat igenom längre.........snälla vad skall jag göra.....

Svar

Hej

 

Du är i precis rätt forum. Bra att du tar initiativ för att få råd och stöd om hur du och din sambo ska kunna hantera er situation med pappan till barnet.

 

Jag råder dig att ringa till en kvinnojour för att få råd om vad du kan göra och hur man kan förstå hur våld i relationer fungerar. Pappan till din sambos barn kan ha makt över henne trots att du och hon lever ihop. Det kan vara svårt att bryta sig ur den sortens kontroll. Du kan också ringa till Kvinnofridslinjen dygnet runt för att få råd, 020 50 50 50.

 

På vår hemsida www.kvinnojouren.se kan du läsa om hur våld i nära relationer fungerar och vad man kan göra för att stötta. Där finns också kontaktuppgifter till kvinnojourer under rubriken "Hitta en jour nära dig".

 

Hör gärna av dig igen.

 

Vänliga hälsningar

 

Pernilla