Hej Kvinnojouren

Fråga från: annie
,
35

Frågan ställdes: 2013-02-18
Hur kan jag få mig att må bättre i den relation jag lever i nu tills jag flyttat, vi pratar inte, vi gör inget tillsammans, om vi har sex är det äckliga ord som hora som kommer från han, ingen annan närkontakt har vi. Han jobbar från 5-7 varje dag om inte hans barn ska komma hit. Jag är alltid själv här hemma å har ingen att prata med eller vara med. snälla hjälp mig!!!!

Svar

Hej!

Klokt att du vänder dig utåt för att söka råd. Du berättar att du lever i en relation, men ska flytta. Du undrar vad du kan göra för att må bättre.

Att bo tillsammans när man bestämt sig för att separera kan vara otroligt jobbigt. Utifrån ditt mail anar jag att han kräver att ni ska ha sex så länge ni bor ihop, och att du försöker att stå ut för husfridens skull.  Det är fullt förståeligt att du mår dåligt när du utsätts för nedsättande ord i samband med sex. Att utsättas för kränkningar i känsliga situationer kan betraktas som sexuella övergrepp.

Jag föreslår att du försöker hitta samtalskontakter så att du får någon att prata med. Att bolla sina tankar och känslor med förstående personer kan göra att man känner sig starkare. Du kan ringa till Kvinnofridslinjen 020-50 50 50. Erfarna kuratorer lyssnar och ger råd. De kan nog hänvisa dig till passande samtalspartner i din närhet. Det kan finnas en kvinnojour i din närhet som du kan utbyta tankar med, se under "Hitta en jour nära dig". Du kan även beställa tid hos en kurator på vårdcentralen, eller en diakon inom Svenska Kyrkan. Att prata med andra kan ge ny ork när man står inför en separationsprocess.

Du får fundera på om det finns möjlighet för dig att bo någonstans tillfälligt tills du kan flytta in i din nya bostad. Kanske kan du hyra ett rum?

Låt nu andra få finnas vid din sida. Du har rätt att söka allt stöd. Jag hoppas att du hittar förstående personer att tala med. Du får gärna skriva igen.

Med vänlig hälsning från Ulla