Hej Kvinnojouren

Fråga från: Vad är detta

Frågan ställdes: 2013-03-24
Hej Under hela mitt och min mans förhållande har han med jämna mellanrum fått hemska snefyllor då han hotat mig, slagit mig, sexuellt utnyttjat mig och förnedrat mig. Jag har ändå valt att stanna för det har "inte varit han" Dock har jag blivit otroligt bitter och arg. Han tror att jag har borderline, jag tror att jag kan ha lite borderline, men det betyder inte att han är oskyldig. Men nu till frågan. Förra veckan och igår så tvingade han mig till sex. Jag sa nej och försökte slingra mig undan. Han tryckte ner mina händer. Men jag skrek inte jag slog inte. Jag deltog inte alls utan låg med ansiktet åt sidan och höll tillbaka gråten. Han tryckte in fingrar i munnen på mig och verkade gå igång då jag fick kräkreflex. Förra veckan kallade han mig för sin fina blomma samtidigt. Igår var han mer arg. Han är helt oförstående till att det han gör är fel. Han "ber om ursäkt om jag har uppfattat det fel" ungefär. Vad tycker ni om vad som har hänt. Baserat på det jag skriver. Jag är helt tom Jag orkar inte mer. Vad fan är detta för liv?

Svar

Hej

Bra att du vänder dig till någon för att få stöd i din situation.

 

Utifrån det du skriver i ditt brev tolkar jag det som att din man våldtar dig och försöker lägga skulden på dig genom att säga att du har borderline. Även om man inte skriker eller slår så är det våldtäkt att tvinga någon till sex.

Jag tolkar det också som att han inte vill kännas vid att han gör dig illa och att han vrider verkligheten genom att säga att det skulle handla om hur du upplever saker. Om han inte kan uppfatta att du säger nej som ett tydligt tecken på att du inte vill så är det han som har struntat i vad du vill, inte du som har fel upplevelse.

Det han gör mot dig är olagligt och kan polisanmälas.

Jag råder dig att kontakta en kvinnojour för att kunna prata med någon och få stöd. Kontaktuppgifter hittar du på vår hemsida www.kvinnojouren.se under rubriken ”Hitta en jour nära dig”. Du kan också ringa Kvinnofridslinjen där sjuksköterskor och socionomer kan ge stöd och råd om vart du kan vända dig för att få hjälp. Av dem kan du också få råd om vart du kan vända dig för att få vård eller utredas om du har borderline. Borderline kallas oftast för emotionell instabil personlighetsstörning nu för tiden. Att det kallas för personlighetsstörning innebär att det inte är en sjukdom som är konstant utan att det är ett tillstånd som kan förändras genom rätt vård.

 

Hör gärna av dig igen.

 

Vänliga hälsingar

Pernilla