Hej Kvinnojouren

Fråga från: Hjälp

Frågan ställdes: 2013-03-31
Hej! Jag behöver råd och hjälp. Jag lever tillsammans med två av mina barns pappa och i början av vårat förhållande var allt helt underbart han var snäll och omtänksam. Han visste redan när vi träffades att med mitt äldsta barns pappa så utsattes jag av fysisk men mest psykisk misshandel och han svor att han aldrig skulle göra mej illa. Men sen kom det, samma dag som jag kom hem från bb med våran nyfödda son så fick jag första slaget tillsaken hör att jag var snittad och hade en fruktansvärd värk i såret. Sen efter det har slagen och hoten kommit med jämna mellan rum och det är alltid när jag säger emot honom om det är något som han inte tycker jag gör rätt osv. Han hotar alltid med att flyttar jag så kan jag glömma barnen de stannar hos honom osv.Jag har fått höra allt möjligt om vilken idiot jag är mm, hur han ska bryta mina armar. HAn bryr sig inte om att våra små barn ser och hör vad han gör mot mej. Senast nu i kväll så slog han mej samtidigt som barnen var med bara för att jag inte var trött o ville gå och sova men det värsta var att han tog en hel cola flaska på2 liter och hällde över mej och soffan. Vet inte hur jag ska klara att ta mej ur detta helvetes förhållandet

Svar

Hej!
Tack för ditt mejl. Du skriver att du behöver råd och hjälp. Du berättar att du lever ihop med pappan till två av dina barn och att er relation var bra i början, men att han slog dig första gången när du kom hem från bb med er nyfödda son. Du skriver att slagen och hoten efter det har kommit med jämna mellanrum.
Det är starkt och modigt av dig att kontakta oss. Såhär kan du inte ha det. Ingen människa förtjänar att bli varken slagen, hotad eller kränkt.
Du skriver att din partner hotar med att barnen stannar hos honom om du flyttar, och att han kallar dig för ”idiot” och säger hur han ska bryta dina armar. Du skriver också att han kan slå och hota dig inför era barn.
Din partner verkar ha något slags problem. Det är allvarligt att era barn får se och höra våldet. Kvinnor i din situation blir ofta hjälpta av att ha en samtalskontakt, till exempel en kurator eller psykolog. Du kan till exempel vända dig till din vårdcentral för detta.
För din egen skull och dina barns skull är det viktigt att våldet upphör och att ni får hjälp. Socialtjänsten har det yttersta ansvaret för att kvinnor och barn mår bra. Du kan därför vända dig till socialtjänsten för hjälp. Du kan också vända dig till en kvinnojour för rådgivning. Du kan söka efter din närmaste kvinnojour på www.kvinnojouren.se under rubriken ”Hitta en jour nära dig”. Kvinnojouren kan också hjälpa dig i kontakten med socialtjänsten om du känner att det skulle vara en hjälp för dig. Om du känner dig hotad och rädd kan Kvinnojouren hjälpa dig och barnen med skyddat boende.
Kanske har du någon vän, kollega eller granne som du vill anförtro dig till. Var inte rädd för att be om stöttning av omgivningen. Det viktigaste är att du och dina barn kan få en stabil och trygg vardag utan våld.

Hoppas att du fick några råd på vägen.

Bästa hälsningar,

Stephanie