Hej Kvinnojouren

Fråga från: rädda mamman

Frågan ställdes: 2013-04-23
Hej jag vet inte riktigt var jag ska börja. Iaf så är jag gift med en man och hans beteende har blivit allt värre. Vi har båda barn sen tidigare förhållande men även några gemensamma. Allt funkade bra tills för drygt ett år sen då hans beteende gick från en underbar make och far till inte så underbar. Det började med små "skämt" om alla mina dåliga sidor, att jag var lat, otacksam osv. Till allt grövre, gärna inför vår familj och våra vänner. Sen började alkoholen komma in allt mer och han blev allt mer verbalt odräglig och kastade skit på mig varje gång han dricker. Därefter tog han över kontrollen över vår ekonomi helt och gav mig massor med skulder. Men jag kan ta det värre är hans beteende mot barnen... Det skriks dag ut och dag in, han talar om för våra barn som är 2 år och bebisen på 6 månader hur jobbiga de är, att han hade det så mycket bättre utan dom, att de är cp skadade, att han ska kasta ut dom, de är idioter, han ska strypa dom och skära tungan av dom. Ja han har tom sagt till mig att jag ska klappa till ungdjävel så hen håller käften! Det gör ont i mig att se och höra! Men värst är att se hur han beteer sig mot min 5 åring. Hen har autism och är rätt krävande, men jag tycker min man tar i för mycket. Han drar han i örat, tar tag i nacken på honom medan han kastar verbaldynga på hen. Värst är hans beteende på nätterna då han inte tror att jag hör och ser, jag har hört han skrika saker till vår minsta, 6 månader, slita upp henne ur sängen så hon blivit panikslagen. Jag börjar bli rädd att han ska mista kontrollen helt, om han inte redan har gjort det! Jag vill bort men jag vet inte hur, jag är rädd för vad han ska ta sig till när jag går. Han talar ofta om för mig att om jag skulle få för mig att lämna honom så har han massor att använda mot mig så han ska ta barnen.. Hur ska jag göra för att kunna lämna honom, jag får ingen bostad, och har ingen i min närhet som kan hjälpa oss.. Var kan jag vända mig så vi kan få en trygg tillvaro???

Svar

 

 

Hej!

Tack för ditt mejl. Vad bra att du skriver till oss. Jag vill starkt rekommendera dig att kontakta en Kvinnojour för vidare rådgivning. Du kan söka efter din närmaste kvinnojour på ”Hitta en jour nära dig”. Om du känner dig rädd och hotad kan Kvinnojouren hjälpa dig med ett skyddat boende.
Din mans beteende mot dig och dina barn är allvarligt och han verkar ha något slags problem. Det är viktigt att denna situation där du och dina barn far illa upphör.
Socialtjänsten har det yttersta ansvaret för att kvinnor och barn inte far illa, därför skulle du också kunna kontakta dem. Eller så kan Kvinnojouren hjälpa dig i kontakten med socialtjänsten.
Du skriver att din man skriker på era barn, och bland annat kallar dem för ”idioter” och att han ska ”strypa dem och skära tungan av dem”.  Hot och kränkningar av detta slag går att polisanmäla.
Du kan också ringa Kvinnofridslinjen för rådgivning: 020-50 50 50. Du kan vara anonym, och linjen är öppen dygnet runt.
Om du har någon vän, kollega, granne som du har förtroende för, sök stöd där! Var inte rädd för att berätta och söka stöd hos omgivningen, även om det inte är en nära vän.

Jag hoppas nu att du fick svar på din fråga. Kontakta Kvinnojouren så har du tagit första steget mot en trygg tillvaro. De har erfarenhet av att möta kvinnor i liknande situationer.

Bästa hälsningar,
Stephanie