Hej Kvinnojouren

Fråga från: Kalle

Frågan ställdes: 2013-05-08
Jag surfade runt på en kontaktsida och en tjej som var 23 år kontaktade mig. Jag blev först lite nyfiken men frågare varför hon ville få kontakt med mig som är äldre. För att göra historien kort: Hon berättade att hon blivit sexuellt utnyttjad av sin farbror i fem år när hon var 10-15 år. Haft samlag hundratals gånger. Vad ska jag göra? Vart ska jag be henne vända sig? Hon tycker inte detta var fel. Hon behöver hjälp tycker jag.

Svar

 

 

Hej!

Vad fint att du vill hjälpa till. Det du kan göra, om du vill, är att säga/skriva till henne att det måste vara väldigt jobbiga erfarenheter hon har, men att det finns hjälp att få.

Hopp är en organisation som jobbar mot sexuella övergrepp, och dit kan alla som blivit utsatta för övergrepp vända sig för rådgivning och hjälp (www.hopp.org). Man kan även få rådgivning via mejl. Även här på mailjouren, kan hon få rådgivning via mejl.

För att få en professionell samtalskontakt, som en kurator eller psykolog, kan man vända sig till sin vårdcentral.

Möjligheten att polisanmäla sin farbror har hon också.

Slutligen så kan man ju aldrig tvinga någon annan att söka hjälp. Det måste komma inifrån henne själv. Du gör en fin gärning genom att bry dig om henne och vilja henne gott. Mitt tips är att informera henne om ovanstående kontakter så får hon ta steget själv när hon är redo.

Bästa hälsningar,
Stephanie