Hej Kvinnojouren

Fråga från: violen13

Frågan ställdes: 2013-06-30
hej ! har träffat en man i ca två år som höjt mej till skyarna och sen tvärt vänt och sagt hej då , ibalnd på mindre än några timmar emellan. detta har inträffat fyra ggr under vår tid, samt silent treatment i ca två månader. Ja jag vet det låter sjukt att jag stått ut men detta har blvit en ond spiral, hjärntvätt som malt ner mitt självförtroende nu är det åter slut och han smsar bara ha en bra sommar efter att vi planerat vårat liv. tillsammans nyss. psykopatdrag? vill inte mer och måste försöka stå emot nästa gång om det bli en sån! det har blivit ett mönster ! han nedvärderar på ett listigt sätt och höjer sig själv, jobbar med mkt makt och pengar. har nte slagit mej men däremot saker runt omkring. när han växlar ros till ris kallar han sig olika namn. vet inte om jag ska känna mej rädd? vill bli fri från detta destruktiva !

Svar

Hej!

Tack för ditt mejl. Klokt att du vänder dig utåt för råd.
Som jag förstår ditt mejl så verkar denna man vara väldigt manipulativ och nedvärderande mot dig. Du skriver att detta har malt ner ditt självförtroende. Det är tyvärr inte ovanligt att kvinnor i destruktiva relationer upplever att tron på sig själva försämras eller försvinner.
Du skriver att du inte vill mer och måste försöka stå emot nästa gång, om det kommer en sådan. Tyvärr är nog sannolikheten ganska stor att det kommer en ”nästa gång”. Människor som håller på på det sätt du beskriver, brukar sällan sluta eller förändras över en natt.
Det är positivt att du vill bli fri från detta destruktiva, det är första steget mot en förändring. Du förtjänar en relation som präglas av kärlek, respekt och omsorg.

Jag vill råda dig att kontakta en Kvinnojour. Du kan söka efter din närmaste Kvinnojour på vår hemsida under rubriken ”Hitta en jour nära dig”. Där jobbar människor med erfarenhet av att möta kvinnor i destruktiva förhållanden. Du kan få samtalsstöd och rådgivning för hur du ska hantera din situation. Du kan få ytterligare professionellt samtalsstöd via din vårdcentral, av en psykolog eller kurator. Kanske kan det vara bra för dig, eftersom du upplever att han har malt ner ditt självförtroende.
Du ska inte stå ut med hans beteende. Vad han gör är fel och absolut inte okej.

Jag hoppas att du fick några råd på vägen.
Bästa hälsningar,
Stephanie