Hej Kvinnojouren

Fråga från: cessan
,
51

Frågan ställdes: 2013-11-15
Hej, varit i kontakt med er innan. Jag lever med en aggressiv sambo som hotar mej hela tiden. Tar tag i mej och kallar mej hemska saker. Det har nu gått så långt så jag vågar knappt åka hem . Står länge utanför innan jag vågar gå in. Helgerna är värst och längtar bara till jobbet. Har hittat en lägenhet som jag kan få tillgång till om 3 månader. Är så rädd, kan int äta ,inte sova och klarar knappt jobba. Jag vågar inte säga nått om lägenheten han kommer att bli tokig. Snälla vad ska jag göra?  

Svar

Hej!

Tack för ditt mejl. Vad bra att du skriver till oss. Jag rekommenderar dig starkt att vända dig till din närmaste kvinnojour. Du kan söka efter den på vår hemsida under rubriken ”Hitta en jour nära dig”. Hör efter om du kan få hjälp med skyddat boende. Du ska absolut inte behöva acceptera din sambos aggressivitet. Du ska heller inte behöva känna dig rädd. Det är socialtjänstens som har det yttersta ansvaret att hjälpa dig förändra din situation.

Personalen på kvinnojouren har stor erfarenhet av att möta kvinnor som utsätts för våld, och de kan erbjuda dig stöd, samtal, rådgivning och skydd.

För ytterligare rådgivning kan du ringa Kvinnofridslinjen på 020 50 50 50. Där svarar professionella kuratorer dygnet runt och du kan vara anonym.

Om du har en vän, granne eller kollega som du känner förtroende för, tveka inte att söka stöd hos dem. Kanske kan det vara ett stöd för dig att ha någon som följer dig till kvinnojouren.

Du har alltid rätt att ringa polisen på 112 om du behöver hjälp fort.

Du förtjänar en relation som präglas av kärlek, omsorg och respekt. Du ska inte behöva acceptera din sambos beteende.

Du får gärna skriva igen.
Bästa hälsningar,
Stephanie