Hej Kvinnojouren

Fråga från: Trött
,
45

Frågan ställdes: 2013-12-05
Hej! Efter att ha haft en relation med en man i nästan tre år som varit en underlig uttröttande resa! Ena dagen ros andra ris, vänder snabbt i känslor ibland bara på några timmar rörande livsavgörande saker och sen bara försvinner ur mitt liv utan att vilja prata eller messa! Efter sista sågningen av mej har jag också sagt att nu räcker de och avslutar oss! Men .. Då kommer sms .. Lite gulliga , trevande, vill träffas ... Nästan så jag tycker synd on han .. Han som gjort mej så illa! Har fattat att han inte är helt som andra män , detta impulsivs sätt , pendlandet i känslor men är fortfarande svag för honom ! Har på senaste tiden känt mej ledsen , trött och uppgiven ! Varför ska de vara så svårt! Ålder: 45

Svar

Hej

 

Bra att du vänder dig till någon för att få stöd i ditt beslut att du vill lämna mannen som behandlat dig illa på olika sätt under ert tre år långa förhållande.

 

Jag uppfattar ditt brev som att han växlat snabbt mellan olika känslor och fattat beslut impulsivt, samt att han försvunnit ibland och då vägrat kommunicera med dig. Du har nu fått nog efter att han gav sig i väg.

 

Det är ett vanligt mönster att personer som utsätter sin partner för psykisk eller fysisk misshandel växlar mellan värme och kyla, kärlek och förakt. Många gör också helt om och börjar vara snälla, uppmuntrande, kärleksfulla och gulliga när de märker att partnern lämnar dem. En offensiv inleds för att få henne tillbaka. Ofta kommer det gamla beteendet tillbaka efter ett litet tag om relationen återupptas.

 

Så, ja, det kan vara svårt och man kan få dåligt samvete när de visar sina allra finaste och mjukaste sidor. Det är till och med en av de saker som gör det svårt att bryta upp ur ett destruktivt förhållande. Inte bara att de fina sidorna kommer fram utan också att växlingen mellan värme och kyla bidrar till att skapa något som kallas traumatiska band. Kortfattat kan man säga att det är känslomässiga band som är extra starka på grund av smärtan i dem.

 

Hör gärna av dig igen

 

Vänliga hälsningar

Pernilla