Hej Kvinnojouren

Fråga från: En ex-fru
,
32

Frågan ställdes: 2013-12-06
Hej, Jag har för ett år sedan efter många års kämpande lämnat min misshandlande man. Det var främst psykisk och sexuell misshandel, även om det även förekom fysisk misshandel. Jag sökte hjälp ifrån både sjukvården och socialen men kände mig dåligt mottagen och ifrågasatt. Jag undrar om det är vanligt att kvinnor upplever det så. Särskilt när det gäller misshandel som inte ger några synliga skador. Blev behandlad som att jag vore psykiskt sjuk (visst jag var givetvis deprimerad) och det analyserades bara kring mina beteende och ingen kollade på min mans psykiska mående eller beteende. Jag mår nu rätt väl med ett fungerande liv för mig och mina barn, men jag har inget förtroende för sjukvården eller socialen. Känner att jag skulle vilja engagera mig på något sätt för att motverka att fler kvinnor blir så illa behandlade som jag blev när jag sökte hjälp, men vet inte hur jag kan göra det. Eller ens om det är ett stort problem. Tacksam för förslag! Ålder: 32

Svar

Hej

Fint att höra att du mår bättre och att livet börjat kännas lättare. Glädjande att du vill engagera dig i att ge andra kvinnor stöd.

Du kan kontakta din närmaste kvinnojour och fråga om de behöver fler kvinnosjourskvinnor. Du finner telefonnummer under "Hitta en jour nära dig". De flesta kvinnojourer behöver alltid fler volontärer för att kunna ge utsatta kvinnor stöd. Ofta ger jouren en liten utbildning och introduktion. Det finns många som behöver stöd. Våld i nära relationer är inget ovanligt.

 Vänliga hälsningar

 

Pernilla

Kategori: Övriga frågor