Hej Kvinnojouren

Fråga från: trött
,
42

Frågan ställdes: 2013-12-18
har skrivit förut men behöver stöd igen! en relation med en man i flera år som snabbt vänder i känslor, viktiga avgörande, kan vända på några timmar, dagar utan att något spec har hänt, iaf vad jag vet, kan inte riktigt veta i hans värld vad som händer eller hur han tänker. när han märker att de är allvar, att vi verkligen har brutit upp, då kommer fina , charmiga sms, spec på helger, sen plötsligt inget svar alls, eller småkallt . när jag nästan är på väg , min egen väg bort från detta , då konstaterar han att han inte kan vara utan mig. Han är såå skicklig på att komma åt mina svaga sidor , att skriva de rätta sakerna lika son han vet vad som gör mig ledsen. Detta har varvats med silent treatment , inte hört något på flera månader, sen tillbaka och kan inte vara utan mig. Jag går sönder, mina syskon tycker väldigt illa om han , liksom övrig släkt o vänner som tycker han är ytlig, att de är något som inte stämmer men han är också väldigt charmig och inställsam . Vad är det för fel på mig , kan man undra som ar så svårt att släppa detta som inte gör mig gott , är det den illa uns av hopp att tro att han ska konstant vara / bli trevlig. tänk att värderar mig så lågt att jag ibland får nöja mig med hans småsmulor. fattar inte varför han vill komma tillbaka till mig när han tydigen inte har de rätta känslorna. Att höja sitt ego, känna att han kan? en kick? Ålder: 42

Svar

Hej

 

Bra att du vänder dig till oss igen när det känns påfrestande.

 

 

 

Det du beskriver är ett vanligt mönster i destruktiva relationer. Snabba humörsvängningar, avståndstagande för att sedan lägga stor energi på att vinna tillbaka och göra allt bra igen.

 

 

 

Han visar dig olika sidor vilket gör det svårt att lämna helt. Att känna hopp om att han ska förändras och alltid vara den fina och snälla personen är också vanligt. Växlandet mellan värme och kyla gör att banden blir starkare och svårare att bryta.

 

 

 

Jag föreslår att du kontaktar en kvinnojour för att få prata med någon, lära dig mer om hur våld i nära relationer fungerar och få stöd när det känns tungt att hantera hur du blir behandlad av honom. Kontaktuppgifter till kvinnojourer hittar du på www.kvinnojouren.se under rubriken "Hitta en jour nära dig". Du kan också ringa till Kvinnofridslinjen. Där svarar sjuksköterskor och socionomer dygnet runt. Numret är 020505050.

 

 

 

Att ta sig ur en destruktiv relation kan vara en lång process men med stöd kan det gå lite lättare.

 

 

 

Hör gärna av dig igen.

 

 

 

Vänliga hälsningar

 

Pernilla