Hej Kvinnojouren

Fråga från: Butterfly
,
36

Frågan ställdes: 2014-01-24
Tiden läker alla sår.. NEJ ! River mitt hår och har ett inre kaos som jag bara vill skrika ut! För 3 år sen blev jag kränkt misshandlad och bedragen av en man jag hade gett upp allt för- min sk dröm man. Jag släppte arbete, sålde mitt hus med förlust, och tog mitt barn och flyttade till andra halvan av Sverige. När jag kom på plats var det en helt annan person, kall , kunde sitta och peka finger och grimasera eller ta upp privata saker framför min son, lämna mig i den nya staden ensam . För sina anhöriga och hans barn fanns det en fasad om den där duktiga snygga mannen som har chefsposition och som gör karriär bla bla. De såg inte vad som hände bakom lyckta dörrar. Satt öppet och flirtade på sammankomster, sov borta. Jag förlät tom misshandeln och drog tillbaka min anmälan, Han jobbade ju inom blåljus" Vi håller ihop iaf sa han. Mitt i allt det här så älskade jag honom - helt sjukt! Jag förlät och förlät och levde på hoppet om att bara vi bor in oss i nya huset, bara vi får leva som familj ett tag med hans och mitt barn så kommer det att bli bra.. Men i hans värld hade jag kränkt honom genom att anmäla honom för misshandel fast jag tog tillbaka den så smög han med att ta huset i sitt namn och kasta ut mig och mitt barn på bar backe. Eftersom jag inte hunnit skaffa mig jobb och inkomst så var jag tvungen att packa mina saker och blev i den vevan inte bara helt knäckt utan även hemlös. Jag har idag kommit på fötter i min hemort igen , men denna händelse i mitt liv har gjort mig till en annan människa och en viss del av min själ dog i detta. Jag vet ej hur jag ska få tillit till män tillbaka, den är lika med 0. Snälla hjälp!!  

Svar

Hej!

Klokt att du vänder dig utåt för att söka hjälp. Starkt att du kommit på fötter igen efter den här våldsutsatta och omskakande perioden i ditt liv.

Vår erfarenhet är att många tjejer och kvinnor som varit utsatta för svåra kränkningar lider av efterverkningar av misshandeln. Misshandel ger ofta långvariga skadeverkningar i form av ett inre kaos, som kanske inte kan ses utanpå.

Jag rekommenderar dig att söka professionellt samtalsstöd/terapi. Om det finns ett Kriscentrum för kvinnor där du bor, kan du ringa och beställa tid för samtal. Annars kan du beställa tid hos en kurator på vårdcentralen och diskutera fram vilken sorts stöd som passar dig bäst, det finns enskilda samtal, gruppsamtal, bildterapi och annat. Du har rätt att söka allt stöd för att förändra din svåra situation. Hör gärna med Kvinnofridslinjen 020-50 50 50 om vilka möjligheter som finns på din hemort. Med Kvinnofridslinjens erfarna kuratorer kan du alltid ringa och bolla dina tankar.

Det är vanligt att läkningsprocessen tar lite tid, man går på regelbundna samtal, kanske under flera månader. Låt din läkning ta den tid du behöver.

Jag hoppas nu att du ska finna goda samtalspartner. Det finns gott hopp om ett positivt liv framöver. Sköt om dig.

Med vänlig hälsning från Ulla