Hej Kvinnojouren

Fråga från: Vill veta vad som händer.

Frågan ställdes: 2014-02-21
Hej! Jag och min kille har ett underbart liv tillsammans vi har allt vi kan tänka oss i vår ålder som betyder nått för oss. Vi har en egen gård med en massa djur. Min pojkvän är världens bästa! Nånsin och jag älskar honom obeskrivligt mycke, jag skulle inte klara mig utan honom.. Men låt er inte luras.. Bakom våran dörr kan han bli en helt annan person. Han har inget tålamod alls och allt han vill ska ske snabbt som fan! Annars är de kört. Jag blir ofta kallad en massa saker som fitt jävel dum i huvet osv. Hn är långsint och ett förlåt från min sida finns inte. Så sent som i morse skulle vi utfodra våra djur när vi hjälptes åt att bära vatten. Då va jag dum i huvet eftersom jag inte va nog snabb. Jag tappade taget om baljan vi bar och han slängde det som va kvar i baljan över mig, jag ramla omkull och han sparkar till mig i ryggen när jag ligger ner. Han spottade på mig och sa att jag skulle ut därifrån direkt. Att jag skulle packa mina saker och dra. När jag frågar varför säger han att jag är dum i huvet, att jag är hans största misstag osv. Varför blir han så här mot mig? Jag behöver inte ens provocera honom för att han ska bli förbannad. Små saker kan förstöra en hel dag. Men de värsta är att jag ber om att få stanna. Jag intalar både honom och mig att jag ska bättra mig. Hela skulden blir min och jag tar alltid honom i försvar för jag vill inte flytta.. Hjälp mig!

Svar

Hej! Du berättar att du och din kille skulle kunna ha det helt underbart på er egen gård med en massa djur. Men sorgligt nog har killen ett fruktansvärt dåligt humör, kallar dig fittjävel och dum i huvet, spottar på dig, kan slänga vatten på dig och sparka dig i ryggen när du ligger ned. Han kränker dig och använder våld. Det han håller på med kan polisanmälas. Du ber om hjälp, och jag kan förstå att så här kan du inte ha det.

Orsaken till att han blir så här mot dig, tyder på att han har stora problem med sig själv. Många tjejer och kvinnor stannar i åratal, eftersom de här männen också kan ha kärleksfulla sidor. Tyvärr brukar det bli värre och värre, inte någon förbättring. Det kan vara djupt nedbrytande att stanna i en sådan relation.  Det är så lätt att ta en sådan här kille i försvar, för man hoppas ju att han ska ändra sig. Man hoppas väl också på att inte behöva ändra sitt eget liv, och flytta, för det är ju jobbigt.

Ta nu hjälp av kvinnojouren, bolla dina tankar och känslor med dem, du finner telefonnummer under ”Hitta en jour nära dig”. Fundera på hur du vill att din framtida familj ska se ut, vill du ha en kärleksfull och trygg relation, eller vill du ha en där du tassar på tå för att om möjligt undvika kränkningar och våld.

Du kan även ringa till Kvinnofridslinjen 020-50 50 50. Erfarna kuratorer lyssnar och ger råd, se även www.kvinnofridslinjen.se.

 

Jag hoppas nu att du kan planera för en ny framtid, där det är du som håller i trådarna. Lita på dig själv. Jag tror att du är en stark tjej som vet hur du vill ha det här i livet. Ta kommandot över ditt eget liv. Du får gärna skriva igen.

Med vänlig hälsning från Ulla