Hej Kvinnojouren

Fråga från: förstört
,
40

Frågan ställdes: 2014-02-21
Mitt ex ville träffas efter att han gjort slut för ca 6 mån sen, ville nu satsa på oss igen, på allvar, mönster av on-off förjållande i flera år , där han kontrollerar, bestämmer,gör slut, tar upp tråden igen . Kände mig misstänksam men kunde ändå inte motstå charmoffensiven, nu efteråt känns det som en djävulsk plan, middag , charm och försök till förförelse men det sista gick jag inte på nu. När jag ställt han mot väggen om han tidigare agerande då han irriterad och dagen efter bara ett kallt sms att vi nu inte mer ska ses, att jag bara var en attraktion inte kärlek. svårt att ta in , svårt att inse. Jag äts upp innifrån av honom, jag blir förstörd, måste gå vidare men de känns tufft Ålder: 40

Svar

Hej! Klokt att du vänder dig utåt för att bolla dina känslor och tankar.

Många tjejer och kvinnor stannar i åratal och går tillbaka i åratal till sådana här män som växlar mellan kärleksfull charm och iskall kyla. De här killarna är specialister på att komma igen, övertala och övertyga om sina goda avsikter, men lika ofta råkar kvinnorna ut för falskhet och svikna löften. Det kan vara så att kvinnan är utsatt för psykisk misshandel. Den här växlingen mellan värme och kyla sägs skapa starka känslomässiga bindningar. Det är en olycklig situation som kan vara svår att ta sig ur. Vi rekommenderar att man söker samtalsstöd för att bearbeta det som hänt i relationen och för att få styrka att säga nej, när mannen dyker upp igen.

Om du vill kan du kontakta Kvinnofridslinjen 020-50 50 50. Erfarna kuratorer och sjuksköterskor lyssnar och ger råd. De kan troligen informera dig om passande samtalspartner i din närhet. Du kan även vända dig till din närmaste kvinnojour, se telefonnnummer under "Hitta en jour nära dig".

Jag hoppas nu att du hittar en lämplig samtalspartner. Det finns gott hopp om en positiv framtid. Ta hand om dig. Du får gärna skriva igen.

Med vänlig hälsning från Ulla