Hej Kvinnojouren

Fråga från: skadad
,
46

Frågan ställdes: 2014-02-28
hej! Har haft ett förhållande med en man som pendlat väldigt i sitt sätt mot mig, gjort slut efter intima stunder, friat för att dagarna efter dra tillbaka allt, Nu efter 5 år så är vi i fasen där han återigen har sagt att rätt känsla inte finns,efter att ha försökt att förföra mig kvällen innan. Blir avtrubbad av vad som är rätt och fel, kan känslor skifta så snabbt. Behöver gå vidare men är så sorgsen över allt som hänt, igår ville jag inte gå upp ur sängen, börjar isolera mig, inget känns roligt, vill bara gråta. Tänk vad denna man har gjort mig illa, har säkert gjort slut 7/8 ggr under åren och tänk att jag gått tillbaka varje gång. Känns som att han inte är frisk och att jag dras med i en galen cirkus. Jag som ar en glad tjej innan! Ålder: 46

Svar

Hej! Du berättar att mannen pendlar mellan att göra slut och att fria. Du vet snart inte vad som är rätt och vad som är fel.

Det är inte konstigt att du känner dig sorgsen och börjat isolera dig. Mannen har gjort dig illa och du har nog hoppats på en förändring efter varje gång som han har lockat dig tillbaka. Ja, det kan nog liknas vid en galen cirkus. Många kvinnor utsätts på detta sätt, den här sortens män växlar mellan kärleksfull charm och iskall kyla. De är envisa och kommer igen med ny energi, övertalar och övertygar med sin charm, men lika ofta råkar kvinnorna ut för sviken kärlek. Den här växlingen mellan värme och kyla sägs skapa starka känslomässiga bindningar. Det är en jobbig situation som kan vara svår att ta sig ur. Vi rekommenderar att man söker samtalsstöd för att bearbeta det som hänt i relationen och för att få styrka att säga nej, när mannen dyker upp igen.

Om du vill kan du kontakta Kvinnofridslinjen 020-50 50 50. Erfarna kuratorer och sjuksköterskor lyssnar och ger råd. De kan troligen informera dig om passande samtalspartner i din närhet. Du kan även vända dig till din närmaste kvinnojour, se telefonnummer under "Hitta en jour nära dig". Jag hoppas nu att du hittar en lämplig samtalspartner. Det finns gott hopp om en positiv framtid. Ta hand om dig. Du får gärna skriva igen.

Med vänlig hälsning från Ulla