Hej Kvinnojouren

Fråga från: Sha
,
22

Frågan ställdes: 2014-03-18
Hej jag är en tjej som är 22 år gammal. har varit gift nu i 1 år o 4 månader. min man slår mig för ingenting. Han behandlar mig som en slav. Han låter inte mig gå till min familj. Han vill bara att jag ska va hos hans familj. Jag har precis förlängt hans uppehållstillstånd. Och jag ångrar jätte mkt. Ångar att jag gifte mig. Vad ska jag gör?

Svar

Hej!

Sorgligt att din man slår och kränker dig. Det är lätt att förstå att du ångrar giftermålet. Jag föreslår att du söker samtalsstöd, du kan ringa till din närmaste kvinnojour, telefonnummer finns under "Hitta en jour nära dig" och prata igenom problemen. Du kan även vända dig till Kriscentrum I kommunhuset. Jag anar att du vill skilja dig, och att du behöver hjälp. Det din man håller på med är straffbart, han kan polisanmälas, om du vill. Du kan även ringa Kvinnofridslinjen, 020-505050 För att få tips och råd.

Om mannen blir hotfull och våldsam igen föreslår jag att du ringer till polisen på 112 och gör en omedelbar polisanmälan. Kriscentrum och kvinnojouren kan erbjuda skyddat boende om du inte kan flytta hem till din familj. Du har rätt att få allt stöd för att förändra din livssituation.

Hoppas nu att du hittar passande samtalspartner. 

Med vänlig hälsning från Ulla