Hej Kvinnojouren

Fråga från: Hilda

Frågan ställdes: 2014-02-26
Hej! Jag skrev till er i Januari. Nu undrar jag om en man som misshandlar psykiskt kan göra det när jag sover. I morse t ex vaknade jag och kände mej helt slut i kroppen. Jag har psoriasis som har spridit sig och satt sej runt ögonen och kliar fruktansvärt. När jag blir upprörd el stressad så börjar det klia. Har fått jättefin hjälp med magneter så det slutat klia. I går kväll var jag nästan helt bra runt ögonen. När jag vaknade i morse så var jag svullen som jag kliade.jag blir inte så utan anledning. Något måste hänt när jag sov. Har ju ingen koll på vad som händer när jag sover. Vågar inte sova bredvid honom mer. Förra veckan vaknade jag 2ggr på natten av att han låg och sniffade på mej precis som våra hundar gör. Han har en helt ny batong med ficklampa i bilen. Jag är rädd vad han kan göra om jag ber honom att flytta, eftersom det är mitt hus. Kramar från Hilda

Svar

Hej Hilda, av ditt mail läser jag att du är mycket rädd och att du har skrivit till oss förut, jag hoppas det svaret var till något stöd för dig.

Jag tror det är svårt för oss att kunna ge dig bra svar på dina funderingar och din oro, mitt råd är att du bokar ett möte med någon som kan hjälpa dig - detta för att du ska få prata i lugn och ro. När man är rädd och orolig är det inte bra att vara ensam med sina tankar, enligt min mening. För att ge ett par förslag så har du möjlighet att vända dig till socialtjänsten där du bor eller till vårdcentralen (där finns kuratorer).


Du har rätt att känna dig trygg hemma i ditt eget hus, för att komma fram till hur det ska kunna bli så är det bra att prata med andra. T ex så hjälper socialtjänsten kvinnor som känner sig utsatta i sin relation, de kan lagar och regler i de här frågorna.

Vänliga hälsningar Susanne