Hej Kvinnojouren

Fråga från: trött och orolig

Frågan ställdes: 2014-10-10
Hej. Jag är en kvinna på 38 år. Har äggen lägenhet och är sambo med en man som är från bosnien. Han kom till mig fora året i mars då han fick uppehållstillstånd för anknitning i två år. Vi har fåt en dotter föra året i juli. Jag har en son som 9 år har varit själv med sonnen då hans pappa dög när han va 1.5 år. Min nuvarande sambo är på sista tiden mycke arg. För raseri utbrott. Skriker på mig hela tiden i går fick han utbrott kastar sönder grejer. Bad honom att flytta eller åka till sin mamma men han vägrar. Han säger att det ända sättet han lämnar mig är med polisen då menar han att han kommer göra nåt dumt. Är så red för honom. Vet inte vad jag ska göra för att få honom och gå. jag är hela tiden red och vågar inte prata . Var kan jag vända mig och få hjälp. Vill inte orkar inte höra mer kränkande ord om mig dagligen. Måste tänka på mina två små änglar. Tacksam för svaret

Svar

Hej

Starkt av dig att ta steget att försöka ändra på din situation. Det är modigt att ta steget när du är så rädd som du skriver i ditt brev. Det är fint att läsa hur mycket dina barns säkerhet betyder för dig. Det finns en styrka i det.

 

Min bedömning av ditt brev är att du behöver stöd för att få din sambo att lämna dig och barnen. Du kan kontakta en kvinnojour för att få prata med någon, lära dig om hur våld i nära relationer fungerar och om du vill göra polisanmälan. Hot och psykiskt våld räknas också som misshandel. Jag förstår ditt brev som att din sambo kommer med förtäckta hot om att skada eller döda dig och barnen om du blandar in någon utomstående. Han får inte behandla dig så. Du och dina barn är värdefulla.

Kontaktuppgifter till kvinnojourer hittar du på www.kvinnojouren.se under rubriken ”Hitta en jour nära dig”. Kvinnojouren Terrafem talar många olika språk, kontakta dem om det känns lättare att tala om din situation på ditt första språk. Kvinnojourer kan också erbjuda ett skyddat boende om du och dina barn måste fly från din sambo. Kvinnofridslinjen är ett annat ställe där du kan få stöd. Dit kan du ringa dygnet runt på 020 50 50 50. Där svarar socionomer och sjuksköterskor som har tystnadsplikt.

 

Om du befinner dig i akut fara ring 112.

 

Hör gärna igen dig igen.

 

Vänliga hälsningar

Pernilla