Hej Kvinnojouren

Fråga från: kärlek och respekt

Frågan ställdes: 2014-11-03
hej! hela dagen har jag suttit och läst olika artiklar här på nätet. försöker hämta styrka att lämna ännu ett förhållande. det förra efer 17 års äktenskap med en alkoliserad man. det nuvarande har varat 7år. kanske så länge för att vi hela tiden varit särbos.när jag träffade honom hade jag ingen tanke eller önskan att träffa någon ny utan trivdes bra med att vara själv efter ett "stormigt" förhållande. blev totalt helt upp över öronen förälskad i honom efter första ögonkastet, så även han , sa han. han var lugn,trygg, omtänksam, tystlåten och lite blyg,påhittig,fysisk-rörde och tog på mig hela tiden. sexuellt var jag mer intresserad, (trodde ett tag han var ointresserad av sex)-men han ville vänta, bygga upp relationen först. Allt det jag från början såg hos honom , förutom att vara tystlåten, och uppskattade har succesivt försvunnit eller förändrats.När vi träffas är det mycket beroende på vilken sinnesstämning han är i hur det bli.är han glad och pratig blir det så-är han tyst och inåtvänd blir det så oavsett hur jag försöker att tex få igång ett samtal eller om jag är glad och på bra humör när vi träffas. enda gången han tar i mig är i princip när vi har sex. jag har vid ett par tillfällen tagit upp att jag vill att han är mer fysisk tar om mig,pussas osv och att min sexuella lust inte är densamma när han inte gör det ändå gör han inte det. jag kanske ska nämna att han nu är intresserad av sex helt"normalt". Jag känner att jag nästan aldrig eller ytterst sällan får komplimanger.Däremot talar han gärna om det han inte tycker om men på ett fint sätt många gånger. Han säger aldrig att han älskar mig eller ens tycker om mig utom när vi har våra "samtal" riktigt grälat har vi aldrig gjort!!! Han säger att han har svårigheter med det och att han tycker det är svårt att inte kunna uttrycka det spontant. Hur tolkar man det?? listan kan göras lång men...ska jag försöka lite till eller!! Jag som bara ville ha kärlek , trygghet och respekt. lugn och ro i livet. nu orkar jag inte skriva mer får nog ta en promenad och rensa huvudet lite. Hoppas få ett svar behöver få lite vägledning. har inte pratat med någon om detta./sanna

Svar

Hej Sanna!

Jag tror att du tänker helt rätt, det kan vara viktigt att stanna upp och fundera på hur man vill ha det i livet. Jag anar att det var helt rätt för dig att välja en man som var lugn och trygg just då, då du lyckats komma loss från ett stormigt förhållande.

Utifrån ditt mail kan jag förstå att du vill ha ut mer av livet, känna dig mer uppskattad av din partner och att du längtar efter mer kärlek. Det verkar som att den här kärleken har svalnat, det förekommer mer kritik än uppmuntran och du får anpassa dig till hans ”höjder och dalar”.

Du undrar om du ska fortsätta lite till. Frågan är hur troligt det är att en person förändras efter sju års relation. Jag tror att du har svaret inom dig, lita på din magkänsla. Livet är alltför kort för att vi ska leva i relationer utan kärlek, uppskattning och gemenskap.

Jag hoppas nu att du fått lite vägledning. Du är värd många lyckliga år framöver.

Med vänlig hälsning från Ulla  

Kategori: Övriga frågor
Taggar: separation