Hej Kvinnojouren

Fråga från: destruktivt
,
26

Frågan ställdes: 2014-11-06
Jag har under många år levt med en kille som jag fårr ta mycket skit av. Absolut inte jämt, han hjälper mig med massa saker och har varit otroligt kärleksfull och fin vissa gånger. Har mer och mer börjat känna att han styr mig liksom.. Han har varit otrolgen, rent dum, kallat mig saker och medvetet gjort mig ledsen. Men jag har på nått konstigt vis alltid gått tillbaka.. Han kan be mig hoppa och jag hoppar. Det är en väldigt konstig känsla och jag kan inte göra något åt det här. Jag sitter just nu och får panik för att han plötsligt blivit helt obrydd om mig, behöver "tid själv" och är ute. Det vore ju bra att vi fick ett slut på det här men jag kan inte släppa honom, trots allt han gjort kan jag inte släppa honom.. Vad är det för fel??  

Svar

Hej! Du berättar att du gått tillbaka många gånger, trots att din kille varit otrogen, dum och gjort dig ledsen. Du undrar varför du inte kan släppa honom.

Många tjejer och kvinnor gör precis som du. Förklaringen kan vara att man vägrar att ge upp, för man vet ju att killen också har goda sidor. Man hoppas och tror att kränkningarna ska upphöra och att relationen ska förbättras. Det kan vara svårt att inse att man lever i en relation som inte är särskilt bra.

Utifrån ditt mail anar jag att du har tagit det första steget. Du funderar på framtiden, tror att det skulle vara bra, om du kunde släppa honom. Lita på din magkänsla. Jag råder dig att prata med någon om din situation. Det kan kännas stärkande att bolla sina tankar och känslor med någon. Du kan ringa till närmaste kvinnojour, se telefonnummer under ”hitta en jour när dig”. Du kan även ringa till Kvinnofridslinjen 020-50 50 50. Erfarna kuratorer lyssnar och ger stöd dygnet runt. Du kan vara anonym om du vill.

Hoppas nu att du finner en bra samtalspartner.

Med vänlig hälsning från Ulla